Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

З якими складнощами в Болградському районі стикаються медики “швидкої”?

22 Вересня 2024 13:34
Олександра Сергєєва
З якими складнощами в Болградському районі стикаються медики “швидкої”?

Болградська підстанція Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Одеської області обслуговує місто Болград і велику частину Болградського району, включаючи три пункти постійного базування в селах Кубей, Нові Трояни та Дмитрівка. З якими складнощами щоденно стикаються медичні працівники, розповіли в пресслужбі Обласного Центру.

Сьогодні Болградська підстанція охоплює територію з населенням у 60 тисяч людей. Кожна з шести бригад підстанції виконує в середньому по 4-5 викликів за зміну. Працює тут 65 співробітників, з них: 35 фельдшерів, 22 водіїв та 6 молодших медичних сестер.

“Складність роботи на підстанції полягає в тому, що села знаходяться на великій відстані одне від одного. До того ж, на багатьох ділянках значне бездоріжжя. Тож часто бригади вимушені пересуватися грунтовими дорогами, що, звісно, впливає і на час доїзду, і на стан автомобілів. Але такі ситуації, на жаль, не поодинокі в нашій області, тому на таких ППБ є автомобілі високої прохідності, які стають в нагоді, коли є негода та добратися до пацієнта сучасним транспортом неможливо. Тим не менш не дивлячись на складнощі, медики та адміністративний персонал Болградської підстанції Центру робить усе можливе, щоб мінімізувати незручності для пацієнтів і кваліфіковано виконувати свої обовʼязки по порятунку життя”, – поділилися в пресслужбі.

Поділитись
Зараз читають