Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

З якою періодичністю треба проходити ТО автомобіля, аби виїхати на ньому у Румунію?

22 Липня 2024 15:45
Наталя Іванова
З якою періодичністю треба проходити ТО автомобіля, аби виїхати на ньому у Румунію?

Нещодавно у Румунії набрали чинності нові правила перетину кордону, згідно з якими перелік документів, які необхідні для перетину кордону, став ширшим. Найбільш неочікуваним для українців документом виявився сертифікат про проходження автомобілем технічного огляду. Адміністрація ТОВ “Поромний комплекс Орлівка” надала розʼяснення стосовно періодичності проходження огляду. Про це повідомляє інтернет-видання “Махала”.

Відповідно до правил RAR (Registrul Autonom Roman) загальні інтервали ТО встановлюються наступним чином:

  1. Нові автомобілі повинні робити ТО через 3 роки після першої реєстрації;
  2. Автомобілі старше 3 років і молодше 12 років повинні проходити ТО кожні 2 роки;
  3. Автомобілі старше 12 років проходять ТО щорічно;
  4. Транспортні засоби, призначені для перевезення людей, таксі, каршерінгу або оренди, повинні проходити ТО кожні 6 місяців;
  5. Транспортні засоби призначені для перевезення вантажів, загальною масою понад 3500 кг та загальною масою менше 3500 кг мають проходити ТО один раз на рік.

“Наведені розʼяснення відповідають нормам діючого законодавства Румунії”, – зазначили в адміністрації поромного комплексу “Орлівка”.

Нагадаємо, нововведення повʼязані з тим, що Румунія увійшла  до шенгенської зони. Ознайомитися з переліком документів, які можуть запросити румунські прикордонники на КПП, можна за посиланням.

Зазначимо, ознайомитись з мапою суб’єктів технічного контролю, які можуть зробити ТО та видати відповідний документ, можна на сайті Головного сервісного центру МВС за посиланням.

Поділитись
Зараз читають