Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

З 1 серпня в Україні видаватимуть водійські посвідчення нового зразка

01 Серпня 2024 17:32
Валерій Гайдаржи
З 1 серпня в Україні видаватимуть водійські посвідчення нового зразка

З 1 серпня 2024 року в Україні набирає чинності нова система видачі водійських посвідчень та свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів з посиленим захистом від підробок. Про це повідомляє інтернет-видання “Махала” з посиланням на постанову Кабінету Міністрів України.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України №1358, яка набула чинності 26 грудня, сервісні центри МВС тепер видаватимуть громадянам документи з додатковими елементами захисту. Ці елементи наноситимуться на водійські посвідчення та свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів. Захисне покриття бланків також матиме спеціальне маркування.

Додатково на бланку свідоцтва розміщуватиметься QR-код у правому нижньому куті. Він міститиме посилання на електронний сервіс, розміщений на вебсайті Головного сервісного центру МВС для перевірки відомостей, внесених до бланка свідоцтва. Такий посилений захист суттєво знизить ймовірність підробок та дозволить перевірити легітимність свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу в режимі онлайн“, – зазначили на офіційному сайті головного сервісного центру МВС

Також в сервісному центрі МВС наголосили, що громадяни можуть продовжувати користуватися водійськими посвідченнями та свідоцтвами про реєстрацію транспортних засобів, виданими раніше. Ці документи дійсні протягом строку, на який їх було видано.

Фото видання Махала.

Поділитись
Зараз читають