Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Юрій Дімчогло: «Я всім говорю, що сьогодні Гагаузія захоплена злочинним угрупуванням»

19 Квітня 2024 17:04
Тетяна Терзі
Юрій Дімчогло: «Я всім говорю, що сьогодні Гагаузія захоплена злочинним угрупуванням»

Гагаузька влада в особі башкана Євгенії Гуцул та голови Народних зборів Дмитра Константинова за останні два місяці вже двічі була в Москві з «робочими візитами». Крім цього, про молдавських гагаузів почали говорити пропагандистські російські канали, розмірковуючи про те, як їм можна «допомогти». Про це повідомляє видання Nokta.

Голова Асоціації гагаузьких  спільнот України Юрій Дімчогло прокоментує ці тенденції та дав оцінку сьогоднішній владі в автономії.

Незважаючи на політичні сили та еліти, які були у Молдові та Гагаузії, «башкан» завжди звучало гордо, але сьогодні це ганьба. Я вважаю, що те, що сьогодні творить інститут башканства та інститут виконкому Гагаузії, це ганьба для гагаузького народу. Це зрада інтересів і гагаузького народу, і зрада інтересів тієї країни, де сьогодні існує Гагаузія — Республіки Молдова.

А щодо [цих] поїздок частих до Росії, до росіян… Знаєте, як у нас в Одесі жартують з приводу «допомоги» Росії? Знаєте, Одеса — таке гуморне місто. «Щоб ви жили так, як ви нас рятуєте».

Я всім говорю, що сьогодні Гагаузія захоплена злочинним угрупованням. В Одесі кажуть «віджати». Сьогодні влада Гагаузії, виконком Гагаузії, телебачення Гагаузії віджаті. Говоритимемо їх же термінами злочинними. Злочинне угруповання живе за поняттями.

Ось сьогодні Гагаузію віджали. Шляхом підкупу, шантажу. Ну, знаєте, злочинне угруповання завжди купувало чиновників. Те саме воно сьогодні зробило в Гагаузії. І це вдалося, на жаль, [бо] пропустила центральна влада Молдови”.

Фото зі сторінки Юрія Дімчогло у Фейсбук.

Поділитись
Зараз читають