Одещина — регіон, де мрії легко стають реальністю, а десятки культур, мов і традицій переплітаються в унікальну гармонію. Саме щоб глибше зрозуміти цей феномен, відомий шефкухар та мандрівник Євген Клопотенко вирушив у подорож різними куточками області. Про це повідомляє “Махала”.
У мандрівці він не лише дивувався побаченому, а й навчався, відкриваючи для себе нові грані України. Адже, як зазначає Євген, лише пізнаючи своє, можна по-справжньому його полюбити.
Клопотенко розпочав експедицію в селі Біляївка, далі відвідав Крижанівку, зазирнув на легендарний одеський Привоз, а завершив мандрівку у Бессарабії, побувавши у туристичному комплексі “Фрумушика-Нова”.
В етнопарку для Євгена провели екскурсію територією, під час якої він дізнався про традиції виноробства, побачив процес виготовлення вина та взяв участь у дегустації місцевих сортів.
Для шефкухаря також провели серію кулінарних майстер-класів. Євген навчався готувати:
Ця подорож стала для Клопотенка можливістю зануритися у побут і кухню регіону, який зберіг культурну спадщину багатьох народів — молдован, болгар, гагаузів, євреїв та українців.
Відео з мандрівки Євгена Клопотенка Одещиною вже доступне. Переглянути випуск можна за посиланням.