Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Як в Саратській громаді реалізовують благодійний проєкт «Великодній»

06 Травня 2024 09:59
Алла Корінь
Як в Саратській громаді реалізовують благодійний проєкт «Великодній»

Напередодні Великодня волонтерський центр Саратської громади, який очолює Григорій Кваша, прозвітував про збір 242 тис грн на купівлю авто для військових. А згодом з’явилося повідомлення, що авто вже придбали у Болгарії. Воно в  Україні, проходить профілактичний ремонт та готується до передачі бійцям. Про це повідомляє «Махала» з посиланням на волонтерський центр.

Кошти на пасажировантажну автівку почали збирати наприкінці січня для бійців окремої роти вогневої підтримки 21 окремої механізованої бригади кулеметного взводу, у складі якої боронить Україну мешканка Сарати, мати трьох дітей Алла Білоус.

Алла Білоус

За мету поставили зібрати суму 230 тисяч гривень. Цей проєкт згодом набув назву “Великодній”, бо громаду закликали завершити збір до дня Воскресіння Христового. І це вдалося.

«Велика всім вдячність за вашу допомогу,  за вашу підтримку, за кожну вашу гривню. Маленьких донатів не буває», – подякувала Алла Білоус.

І дійсно, до збору активно долучилися всі: школярі та педагоги, вихованці та працівники  Будинків культури, підприємства та заклади, держслужбовці та пенсіонери. Потужно підтримали збір місцеві сільгоспвиробники.

Після придбання авто у громаді відразу ж стали до наступного збору – на дрон Mavic 3D для уродженця села Михайлівка, бійця батальйону «Айдар»  Олексія Чернецького, який воює з побратимами на Бахмутському напрямку. І за кілька днів зібрали 17 тис грн.

Богдан Ротар з побратимами

Зараз мешканці Саратської громади збирають кошти на ремонт авто бійця  28- ї ОМБР, бойового медика Богдана Ротар, про який оголосив активіст волонтерського руху Анатолій Сухарський

«Перебуваючи у короткотривалій відпустці, до мене звернувся воїн – земляк, старший бойовий медик зенітно- ракетного артилерійського дивізіону  28- ї ОМБР Богдан Ротар. Він родом із Плахтіївки, працював в Саратській центральній аптеці провізором, а з початком війни, не вагаючись, пішов до лав бойової бригади, що тримає оборону на півдні, у напрямку Херсон-Миколаїв. Автівку Богдана, якою він евакуйовував поранених побратимів, вивозив загиблих воїнів, дуже пошкодило під час артобстрілу. Саме її ремонтом  він займався тут, в тилу. На світлинах  видно, що було і що вдалося зробити», – розповів Анатолій Сухарський.

Загальна вартість відновлення склала 88 тис грн, які воїн оплатив власним коштом.

«Це не військовим потрібна автівка, а це нам потрібно, щоб у воїнів була автівка. Давайте за цей дуже короткий термін підтримаємо хоча б частково через волонтерську допомогу», – закликав Анатолій Сухарський.

Задонатити і підтримати військових можна, перерахувавши кошти на карту

5168 7451 4999 1611

Поділитись
Зараз читають