Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Як в Каракуртському ліцеї Василівської громади роблять довкілля чистішим і одночасно  допомагають  ЗСУ

10 Листопада 2023 17:10
Валерій Гайдаржи
Як в Каракуртському ліцеї Василівської громади роблять довкілля чистішим і одночасно  допомагають  ЗСУ

 Співробітники, учні старших класів Каракуртського ліцею та батьки одночасно роблять дві добрі справи. Вони очищають довкілля та допомагають нашим воїнам. І це не разова акція, а постійна.

Журналіст видання “Махала” дізнався у директорки учбового закладу, що екологічна акція зі збору вторинної сировини проводиться тут  вже понад два роки. За період повномасштабного вторгнення усі зароблені кошти за вторсировину учбовий заклад передає на потреби ЗСУ.    

Вже більше двох років щоп’ятниці черговий клас (учні з батьками) збирають по селу вторсировину. У нас в школі вже всі звикли: якщо випив  воду, і в тебе залишилася пластикова пляшка, то її треба викинути у відведене місце для збору пластику. Потім це все збирається в одному місці, де ми сортуємо за типом та відправляємо в пункти прийому вторсировини. Також окремо ми залишаємо банки, які підходять для окопних свічок. Тим самим в перше чергу допомагаємо та зігріваємо наших воїнів, ну й вирішуємо таким чином якусь частину екологічних проблем села”, – розповіла директорка ліцею Валентина Попазова.

Вторсировину збирають кожного тижня, а здають по мірі накопичення. Відвозити зібране у спеціальний пункт допомагають спонсори.  Цього  разу відвезти до пункту прийому вторсировини в Ізмаїл допомогло сільгоспвиробництво “Агропрайм”. 

Спільними  зусиллями вдалося зібрати 1912 грн, які підуть на допомогу ЗСУ. 

Фото  Каракуртського ліцею

Поділитись
Зараз читають