Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Як Болградська лікарня працюватиме у 2024 році і які послуги надає (Відео)

14 Лютого 2024 15:30
Софія Чебан
Як Болградська лікарня працюватиме у 2024 році і які послуги надає (Відео)

Попри війну та обмежені ресурси обсяг гарантованих медичних послуг для українців не зменшений. Навпаки, у 2024 році Програма медичних гарантій розширюється. Її бюджет становить понад 159 млрд гривень. Національна служба здоров’я України повідомила, що станом на 8 лютого 2024 року вона виплатила понад 7,38 млрд грн за укладеними договорами.

Як і раніше, Програма медичних гарантій охоплює всі основні види медичної допомоги: первинну, спеціалізовану допомогу, екстрену, паліативну допомогу та реабілітацію у сфері охорони здоров’я як дорослим, так і дітям.

Скільки Програм медичних гарантій-2024 підписала Болградська центральна районна лікарня в інтерв’ю інтернет-виданню “Махала” розповів генеральний директор Болградської ЦРЛ Віктор Дішлі. 

“На 2024 рік нам вдалося підписати з Національною службою здоров’я України 18 пакетів медичної допомоги, це на два пакети більше, ніж у 2023 році. В цьому році до переліку послуг додалися ендоскопічне дослідження сечового міхура за допомогою ендоскопу та секційне дослідження.  З повним переліком послуг, які надає наша лікарня, кожен громадянин може ознайомитися на нашому офіційному сайті”, – повідомив директор медичного закладу.

Підписані пакети на надання медичної допомоги дозволяють пацієнтам отримувати послуги БЕЗКОШТОВНО за направленням сімейного лікаря, адже за ці послуги оплачує НСЗУ.

Більш детально про роботу лікарні у 2024 році Віктор Дішлі розповів у відеорепортажі. 

Поділитись
Зараз читають