Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

ЯК АРЦИЗЬКА ГРОМАДА БОЛГРАДСЬКОГО РАЙОНУ ОБ’ЄДНАЛАСЯ, ЩОБ ЗІБРАТИ КОШТИ НА АВТО ДЛЯ ЗСУ (ФОТО)

29 Серпня 2022 13:42
Тетяна Терзі
ЯК АРЦИЗЬКА ГРОМАДА БОЛГРАДСЬКОГО РАЙОНУ ОБ’ЄДНАЛАСЯ, ЩОБ ЗІБРАТИ КОШТИ НА АВТО ДЛЯ ЗСУ (ФОТО)

Як купити автомобіль для військової частини ЗСУ? Волонтери добре знають, скільки треба побігати, щоб зібрати необхідну суму. А якщо гуртом, всією громадою це зробити, то шансів більше, і робиться це швидше. Так вирішили в Арцизькій громаді Болградського району. І 27 серпня замість традиційних святкових заходів до Дня міста об’явили благодійну акцію «Авто від громади для ЗСУ».

Була розроблена програма заходів, до акції приєдналися всі 11 населених пунктів, які входять до складу громади, і місто Арциз. Акція проходила під гаслом: «Разом до перемоги». Мешканці громади ставили за мету  зібрати кошти для купівлі пікапа MITSUBISHI L200 для військової частини А2802 в місті Миколаїв. 

Крім міської влади, яка організовувала заходи, до благодійної акції приєдналися громадські організації. Збір коштів здійснювався Радою підприємців Арцизької громади. Можна було зробити благодійний внесок, переказавши кошти на рахунок громадської організації «Болгарський молодіжний клуб «АКТИВ».

«Ініціатива проведення заходів належить команді Арцизької міської ради. Дуже активно з усіх питань нам допомагає Рада підприємців Арцизької громади. Вони, а також БМК «Актив» взяли на себе збір благодійних коштів, а ми – організаційні питання. Чому саме військовій частині в м.Миколаїв ми збираємо на авто? Тому що ми вже надавали їм гуманітарну допомогу. І зараз знаємо, що їм потрібний автомобіль. Скільки зібрали коштів – ми ще не знаємо. Завтра будемо підбивати підсумки. І про все розповімо», – розказав нашому виданню Арцизький міський голова Сергій Парпуланський.

ДЛЯ ТИХ, ХТО ЛЮБИТЬ ВЕЛОПРОГУЛЯНКИ

Розпочалася благодійна акція рано вранці в місті Арциз. О 06:00 ранку від будівлі міської ради стартував велопробіг «ПЕДАЛІ КРУТИ – ЗСУ ДОПОМОЖИ». Умова участі одна – любий благодійний внесок на придбання авто для ЗСУ.

Понад півсотні спортсменів, активної молоді та просто любителів велопрогулянок рушили назустріч вранішньому сонцю. Учасники подолали майже 10 км, до Павлівського джерела, де на них чекав сюрприз – театралізоване запрошення на ранковий пікнік. Українська жінка Стефанія запросила всіх до сніданку. Прямо на траві був накритий стіл з різними стравами. Це було приємною несподіванкою для учасників. А якщо додати красу бессарабського ранку, то всі любителі велопрогулянок отримали незабутні враження.

Велопробіг і спільний сніданок організували  Арцизька міська рада спільно з професійними велоспортсменами Євгеном Волковим, Ганною Каралі, Максимом Брусенським, Олександром Леденьовим.

Кульмінацією заходу став підйом на пагорб, де всі учасники спільно з організаторами розгорнули державний прапор України довжиною 6 м. 

БУДЬ ГАРНИМ НА ПАТРІОТИЧНОМУ ФОТО

В кожному селі була створена фото зона у національно-патріотичному стилю під назвою «УКРАЇНА – ЄДИНА».

В Арцизі вона запрацювала зранку на центральному ринку.  Тут робили фото відомі в Арцизі фотографи Наталья Реута та Володимир Стозуб. 

На всіх бажаючих зробити фото чекав спеціальний декор – плакати з патріотичними написами. А фотографи допомагали  підкреслити образ, розслабитися і зробити фото більш «живими». 

БУДЬ СПОРТИВНИМ – ПІДКРУЧУЙ РУСНІ ГАЙКИ

В усіх населених пунктах громади пройшли спортивні змагання з волейболу, футболу, настільного тенісу, вільної боротьби, шах і шашок. 

В Арцизі змагання розпочалися  з волейболу на спортивному майданчику школи №5.

Поборотися за 1 місце та зробити свій внесок у благодійній акції «АВТО ВІД ГРОМАДИ ДЛЯ ЗСУ» вирішили команди «Арциз», «Перемога» (Арциз – 2) та «Любашівка – ЗСУ». 

За результатами змагань, 1 місце посіла команда «Перемога» (Арциз – 2), 2 місце – команда «Арциз»  та 3 місце – «Любашівка – ЗСУ». 

Директор КП АФСП «Колос» Денис Боз вручив переможцям нагороди.

А далі розпочався благодійний футбольний турнір на підтримку ЗСУ «ОРКАМ – ГАЙКИ!», де зустрілися три команди –  збірна Арцизької міської ради, збірна «Любашівка – ЗСУ» та збірна КП АФСП «Колос». 

За результатами зіграних ігор, перше місце посіла команда Любашівка – ЗСУ, друге – команда КП АФСП «Колос» та третє місце зайняла збірна Арцизької міської ради.

Вперше під час турніру працювали футбольні коментатори – Федір Парзул та Володимир Брусенський, які своїми влучними коментарями додали гарного настрою у футбольну гру та створили особливу атмосферу на трибунах стадіону. Вони ж нагадували не забувати робити благодійні внески в скриньку для збору коштів для ЗСУ.

ВЕЧІР УКРАЇНСЬКОГО КІНО

Перегляд кіно під відкритим небом відбувся скрізь в громаді. В Арцизі – це був вечір автокіно і такий захід відбувся вперше. Були підготовлені не тільки паркомісця для автотранспорту, а й зона для тих, хто прийшов сюди, а не приїхав. При в’їзді можна було зробити благодійний внесок на авто для ЗСУ. 

Мешканці та гості міста мали можливість подивитися сучасний український фільм. 

Організатори відібрали для перегляду стрічку Антоніо Лукіча «Мої думки тихі». В головних ролях цієї комедії зіграли Андрій Лідаговський та Ірма Вітовська. 

Стрічку «Мої думки тихі» організатори вибрали не випадково. Фільм є володарем багатьох українських та міжнародних нагород. 

Глядачів пригощали коктейлями та прохолодними напоями, а дітям пропонували поп-корн.

***

Підсумки благодійної акції «Авто від громади для ЗСУ» ще не підвели, але вже можна сказати, що цей збір об’єднав мешканців громади. І вони обов’язково зберуть необхідну суму.
Як виявляється рішення проблеми не таке вже й важке, коли за неї береться ціла громада. 

Тетяна Терзі

Поділитись
Зараз читають