Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Виробники традиційних болгарських страв з Болграда відвідали Міжнародний ярмарок в Італії та розповіли про Бессарабію

12 Жовтня 2024 19:58
Тетяна Терзі
Виробники традиційних болгарських страв з Болграда відвідали Міжнародний ярмарок в Італії та розповіли про Бессарабію

Делегація з Бессарабії представила Україну на Міжнародному гастрономічному ярмарку Terra Madre, який відбувся в Турині. Про це повідомляє Махала з посиланням на Българска телеграфна агенция.

У заході взяли участь понад 600 виробників продуктів харчування з усього світу. Болград представляло сімейне підприємство «Балканські ястія» Сергія та Наталі Русєвих.

«Наша участь у цьому престижному ярмарку була для нас честю і можливістю презентувати культурну та кулінарну спадщину Бессарабії», – поділилася Наталя Русєва спеціально для розділу “BG World” ВТА.

Відвідувачі заходу мали змогу скуштувати продукти українських виробників та взяти участь у майстер-класах і презентаціях, присвячених традиційним стравам і продуктам із різних регіонів України. Серед них були м’ясні страви від «Балканські ястія», молочні продукти від «Бринзарнії» (с. Приморське Ізмаїльського району) та вина від «Винарії» (місто Ізмаїл).

Наталя Русєва продемонструвала традиційні болгарські хліби, а відвідувачі мали змогу скуштувати традиційну бессарабську міліну та м’ясні вироби, які виробляє сімейне підприємство.

Крім кулінарних пропозицій, українська делегація також презентувала проєкт «Шлях вина та смаку української Бессарабії». На різних панелях і конференціях обговорювалися теми, пов’язані зі «збереженням біологічного різноманіття та розвитком сталих продовольчих систем у регіоні», – поділилася Наталя.

Фото зі сторінки в Фейсбук підприємства “Балканські ястія”.

Поділитись
Зараз читають