Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Вибір мешканців Болградської громади: в селі Виноградівка з’явиться оновлений сквер 

29 Листопада 2023 14:05
Софія Чебан
Вибір мешканців Болградської громади: в селі Виноградівка з’явиться оновлений сквер 

Староста села Виноградівка Болградської громади Ольга Наумова  у місцевому Viber-чаті поділилися з мешканцями села новиною про те, що в центрі  населеного пункту з’явиться оновлений сквер. Про це повідомляє журналістка видання “Махала”.

Хочу всіх привітати з перемогою, наш проєкт набрав найбільшу кількість голосів – 320. Хочу висловити слова подяки людині, яка запропонувала та відстояла свій проект, а саме: мешканці села Майї  Паруш, а також жителям села, які підтримали та проголосували за благоустрій скверу. У нас все вийшло. Вітаю”, – написала Ольга Наумова.

Нагадаємо, у липні 2023 року Болградська міська рада затвердила цільову програму “Громадський бюджет Болградської міської територіальної громади на 2023-2025 роки”. Для цього з місцевого бюджету планується виділити близько 2 млн грн. Проєкт “Громадський бюджет” діятиме два роки, тому прийнять участь громади зможуть і в 2024 році.

Зазначимо, що Болградська міська рада  наприкінці жовтня оголосила початок голосування за проектами Громадського бюджету 2023 року. Мешканцям Болградської громади пропонувалося  вибрати один з трьох проєктів:  від міста Болград  (Будівництво контактного міні – зоопарку) та сіл Виноградівка (Благоустрій скверу “Курчу”) та Владичень (Кінотеатр під відкритим небом). 

Голосування за проєкти проходило в онлайн та офлайн режимі, в якому більше голосів набрав проєкт села Виноградівка з бюджетом 589 176 гривень. 

Поділитись
Зараз читають