Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Врожай під загрозою: мешканців півдня Одещини попереджають про можливу появу перелітної сарани

04 Липня 2024 12:16
Лілія Биковська
Врожай під загрозою: мешканців півдня Одещини попереджають про можливу появу перелітної сарани

Сарану виявили у південних районах Республіки Молдова, розташованих поблизу Болградського району Одеської області, а також на території Слобожанської селищної ради Чугуївського району Харківської області. Про це повідомляє видання “Махала” з посиланням на Головне управління Держпродспоживслужби України в Одеській області.

Не виключено, що вона може поширитись і на інші регіони країни. Перелітна сарана загрожує не тільки полям, але й населеним пунктам, бо здатна за короткий час знищити зелені насадження. Тому мешканців закликають провести обстеження угідь і за виявлення осередків сарани повідомити до представників Держпотребслужби.

У селі Кубей сарани не виявлено. Рух рою спостерігається у районі Тараклії, у напрямку Копчака. Фермери поінформовані та щодня роблять обстеження”, – повідомив виданню місцевий фермер Григорій Колєв.

Керівник підприємства “Агромодуль” із села Залізничне Денис Желясков повідомив виданню, що на території сільгоспідприємства наявності сарани та рух рою також не виявлено, проводяться обстеження задля своєчасного виявлення загрози. 

Саме цей вид сарани є одним з найагресивніших та найшкідливіших у світі. Особливо небезпечні — стадні види, які здатні до масових розмножень, завдаючи великих збитків сільському господарству.

Поділитись
Зараз читають