Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Ворог вдався до нових фейків та маніпуляцій: як не потрапити на гачок

19 Травня 2023 09:31
Тетяна Терзі
Ворог вдався до нових фейків та маніпуляцій: як не потрапити на гачок

Останнім часом в українському інформаційному полі фіксуються пропозиції розмістити на різноманітних медійних платформах матеріали, що мають прямі ознаки дезінформації та спрямовані на дискредитацію українських Сил безпеки і оборони. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністрества оборони України.

ГУР звернулося до представників ЗМІ, блогерів та лідерів суспільної думки з попередженням, що такі пропозиції можуть озвучуватися від імені начебто представників українських спецслужб. Але це не відповідає дійсності, є фейком і маніпуляцією.

«Просимо зберігати пильність у подібних випадках та одразу звертатися до правоохоронних органів», – наголошують в ГУР.

Також ГУР МО України вчергове закликала НЕ публікувати фото та відео застосування БПЛА,  які стосуються часу, місця та особливостей роботи та виробництва безпілотників.

Нагадаємо, СБУ викрила блогерів та заблокувала онлайн-камери, які «засвітили» роботу ППО під час удару рф по Києву 16 травня

Служба безпеки України встановила особи шістьох мешканців столиці, які незаконно поширювали інформацію про роботу сил ППО під час масованої атаки рф на Київ.

Серед іншого – фігуранти зафіксували результати ураження російських крилатих і балістичних ракет. Тим самим вони могли розкрити місцеположення та специфіку роботи вітчизняної ППО.

За лічені хвилини ці відео «підхопили» численні телеграм-канали та російські пропагандистські пабліки. Серед них – інтернет-ресурси, які підконтрольні спецслужбам країни-агресора.

Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк до восьми років.

Поділитись
Зараз читають