Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Ворог атакував Ізмаїльський район: що відомо?

02 Серпня 2023 09:11
Ганна Ковальова
Ворог атакував Ізмаїльський район: що відомо?

Вночі ворог спрямував іранські дрони “Shahed-136” по півдню Одеської області. Нічна атака тривала з 00:58 до 03:53. Сили протиповітряної оборони невпинно працювали майже 3 години. Але, на жаль, були й прильоти.

Як повідомили в оперативному командуванні “Південь”, шахеди були випущені з Азовського моря через Чорне, атака була спрямована на об’єкти портової та промислової інфраструктури регіону.

Внаслідок атаки виниклі пожежі на промислових та портових об’єктах, пошкоджено елеватор. Рятувальні служби працюють до цього часу.

Станом на 05.30 даних про постраждалих не надходило. Остаточна інформація та результати бойової роботи уточнюються та будуть повідомлені пізніше.

Окрім цього, вночі ворог атакував ще й столицю України. Внаслідок бойової роботи є пошкоджені багатоповерхові будинки, пожежа зайнялась й у приватному будинку. Інформація про загиблих та постраждалих поки невідома.

Президент України Володимир Зеленський вже прокоментував ніч.

“Чергова ніч війни, чергова ніч роботи нашої героїчної ППО. Захищаємося на максимумі наявних сил. Збито багато «шахедів». На щастя, обійшлося без жертв. На жаль, є пошкодження. Найсуттєвіші – на Півдні країни. Російські терористи знову били по портах, по зерну, по глобальній продовольчій безпеці. Усі наші оперативні служби спрацювали ефективно. Світ має реагувати. Коли мішенню є цивільні порти, коли терористи свідомо руйнують навіть елеватори – це загроза всім на всіх континентах. Росію можна й треба зупинити” – зазначив Володимир Зеленський в своєму телеграм-каналі.

Поділитись
Зараз читають