Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Волонтерка з Каракурту готується до нової поїздки на фронт: мешканці села зібрали 120 тисяч гривень для ЗСУ

11 Травня 2023 16:28
Софія Чебан
Волонтерка з Каракурту готується до нової поїздки на фронт: мешканці села зібрали 120 тисяч гривень для ЗСУ

Шостого травня на площі перед Каракуртським Будинком культури пройшов традиційний національний фестиваль «Великий курбан». У фестивалі взяли участь не тільки місцеві колективи, але й гості з сіл Василівка та Баннівка. 

Як і минулого року фестиваль національних культур пройшов як благодійний. Всі вторговані кошти передали волонтерці Любові Нягловій. 

Фото Каракуртського Будинку культури
Фото Каракуртського Будинку культури

Загальними зусиллями від скриньки для пожертв, продавців національних страв, сувенірів та розважальних атракціонів вдалося зібрати сім тисяч гривень. А загалом за квітень та початок травня каракурці змогли назбирати близько 120 тисяч гривень.

«На ці гроші ми багато чого корисного придбали: шини та камери для коліс – шість штук для ЗІЛ, чотири штуки для ГАЗ, три акумулятори, п’ять домкратів, 110 літрів мастила, з яких 60 літрів моторного масла та 50 літрів трансмісійного масла. Це все для тих машин, які є на озброєнні хлопців. Також ми придбали набір гайкових та інших ключів для ремонту автівок», – розповідає «Махалі» Любов Няглова.

Все вже спакували і найближчим часом Любов особисто планує доставити на фронт.

«В мене налагоджений контакт з командирами тих підрозділів, яким ми допомагаємо. Я сама їжджу туди та передаю все із рук в руки. Тому я добре знаю, чого саме потребують хлопці. Досвід показує, що такий засіб взаємодії самий ефективний», – каже Любов.

Нещодавно Любов Няглова, яка займається волонтерством з самого початку повномасштабного вторгнення, повністю завершила збір документів та отримала офіційне посвідчення волонтера. І це значно спростило їй роботу та доставку необхідних речей для Захисників України на фронт. 

«Після завершення чергової місії я роблю звіт, де все ретельно описую, показую чеки, квитанції все до копійки, бо потрібен контроль», – стверджує волонтерка.

В основному Любові допомагають декілька підприємців та мешканців села. Великий внесок завжди робить Каракуртський ліцей. І додався ще сільський Будинок культури, який організував благодійний фестиваль «Великий курбан».

Не дивлячись на довготривалу війну і постійну роз’яснювальну роботу, люди, на думку нашої героїні, не завжди охоче скидаються грошима. Але хороший приклад розповсюджується і до постійних донатерів час від часу додаються нові.

Поділитись
Зараз читають