Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Володимир Зеленський відвідав острів Зміїний (Відео)

08 Липня 2023 10:07
Ганна Ковальова
Володимир Зеленський відвідав острів Зміїний (Відео)

Сьогодні, в 500 день повномасштабного вторгнення, Президент України Володимир Зеленський відвідав Одещину, а саме острів Зміїний.

У супроводі військових разом з головою Офісу президента Андрієм Єрмаком, Верховний Головнокомандувач поклав квіти в памʼять про тих, хто віддав життя заради звільнення острова від російських окупантів.

«І хоч це невеликий клаптик суходолу посеред нашого Чорного моря – це великий доказ того, що Україна поверне собі кожну частину своєї території. Я хочу подякувати саме звідси, з цього місця перемог, кожному нашому воїну за ці 500 днів. Наші Збройні сили, наша розвідка, Нацгвардія, прикордонники, Служба безпеки України, Національна поліція, наші звʼязківці, наш народ. Я дякую всім, хто бʼється заради України. І нехай свобода, якої хотіли для України наші герої різних часів, та яку належить вибороти саме зараз, буде шаною усім, хто віддав життя заради України. Ми обов’язково переможемо!» – зазначив президент у своєму зверненні.

Нагадаємо, 30 червня була річниця звільнення острова Зміїний від російських загарбників. В цей Володимир Зеленський вперше назвав імена військових, які загинули під час звільнення Зміїного. В березні в Україні презентували документальний фільм про битву за острів Зміїний.

Поділитись
Зараз читають