Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Вночі російська армія атакувала Одеський та Ізмаїльський район шахедами: обійшлося без жертв

14 Вересня 2024 09:30
Ганна Ковальова
Вночі російська армія атакувала Одеський та Ізмаїльський район шахедами: обійшлося без жертв

У ніч на 14 вересня 2024 року російська армія атакувала ударними БпЛА типу «Shahed» Україну. Усього 76 шахедів були запущені з трьох напрямків: з території російських Курська та Єйська та з тимчасово окупованого Криму. Про це повідомили Повітряні сили ЗСУ.

Бойова робота зі знищення ворожих снарядів велася у межах Одеської, Миколаївської, Херсонської, Полтавської, Харківської, Київської, Донецької, Житомирської, Дніпропетровської, Черкаської, Вінницької та Сумської областей. Усього вдалося збити 72 ударні БпЛА. Крім того, 2 ворожі безпілотники локаційно втрачені на території України, ще 2 – повернулися в росію.

На Одещині сигнал повітряної тривоги лунав понад 4,5 години: з 00:57 до 05:33. Як повідомили сили оборони півдня, в небі Одещини знищено 27 БпЛА.

Начальник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер повідомив, під прицілом ворога опинилися Одеський та Ізмаїльський райони.

Внаслідок падіння уламків дронів у передмісті Одеси на території приватного домогосподарства зруйновано 3 споруди, пошкоджено житловий будинок та гараж. Загиблих та постраждалих людей немає.

Він також зазначив, що в Одеському районі падіння уламків БпЛА на території житлового сектору спричинили загорання даху приватного будинку. Пожежу площею 10 м2 оперативно власноруч ліквідували господарі. На іншій локації внаслідок російської атаки загорівся автомобіль та складське приміщення. Співробітники ДСНС оперативно ліквідували вогонь. Інформація про постраждалих не надходила. 

В Ізмаїльському районі пошкоджено стіну ангара, вікна і двері дачного будинку без послідуючого загорання. Загиблих та постраждалих також немає.

Правоохоронці фіксують наслідки чергового терористичного акту росіян проти цивільного населення Одещини. 

Поділитись
Зараз читають