Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Вкрали понад 30 суден ПрАТ «УДП»: екс-депутати ОПЗЖ організували масштабну схему розкрадання майна

Вкрали понад 30 суден ПрАТ «УДП»: екс-депутати ОПЗЖ організували масштабну схему розкрадання майна

Служба безпеки спільно з НАБУ та САП викрила масштабну схему розкрадання майна державної компанії «Українське Дунайське пароплавство». Про це повідомляє “Махала” з посиланням на пресслужбу відомства.

За даними слідства, у серпні 2017 року двоє депутатів Одеської облради від ОПЗЖ організували схему заволодіння ліхтерами ПрАТ «УДП». Судна передавали для фрахту підконтрольній компанії, яка потім переправляла їх до Турецької Республіки. Там ліхтери розбирали та будували з них баржі більшої місткості. Після цього організатори схеми відбуксирували баржі в Україну для використання у власних комерційних цілях.

Таким чином ПрАТ «УДП» втратило 32 ліхтери вартістю понад 80 млн грн.

Серед учасників злочину:

  • двоє колишніх депутатів Одеської облради (організатори);
  • екскерівник ПрАТ «УДП»;
  • три фізичні особи.

Наразі правоохоронці встановили місцезнаходження всіх викрадених суден та заарештували їх. Арештоване майно передано в управління Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

Ініційовані СБУ експертизи підтвердили, що «нові» плавзасоби виготовлено із комплектуючих річкових плавзасобів державного підприємства.

На підставі зібраних доказів, трьом організаторам оборудки і трьом їхнім спільникам повідомлено про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми.

Поділитись
Зараз читають