Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

ВІЙСЬКОВИЙ КУХАР ЄВГЕН ВЖЕ 15 РОКІВ ГОТУЄ ДЛЯ ІЗМАЇЛЬСЬКИХ ПРИКОРДОННИКІВ

20 Жовтня 2022 15:00
Ганна Ковальова
ВІЙСЬКОВИЙ КУХАР ЄВГЕН ВЖЕ 15 РОКІВ ГОТУЄ ДЛЯ ІЗМАЇЛЬСЬКИХ ПРИКОРДОННИКІВ

Сьогодні у світі відзначається Міжнародний день кухаря і кулінара. З цього приводу Ізмаїльський прикордонний загін розповів про кухаря, який працює на своєму робочому місті вже 15 років!

В Ізмаїльському прикордонному загоні вже понад двадцять років служить Євген, з яких п’ятнадцять років військовослужбовець обіймає посади кухаря.

Любов до куховарства у прикордонника з’явилась ще з дитинства. Молодий хлопчина цікавився кухарськими книжками, вирізав рецепти з газетної періодики та втілював їх у життя. Після закінчення школи він вступив до Ізмаїльського професійно-технічного училища, де навчався за фахом кухаря.

Потім, під час строкової служби, юнак став військовим кухарем.

Після армії Євген рік працював за фахом в агрокомпанії та рік цивільним кухарем на прикордонній заставі. Спостерігаючи за службою прикордонників, юнак вирішив пов’язати свою долю з охороною державного кордону.

Євген призвався на службу за контрактом та п’ять років займав різні посади: був і черговим застави, і хіміком-дозиметристом, і патрульним, і інспектором прикордонного контролю.

Після закінчення навчального закладу прикордонного відомства за фахом «Польовий кухар» його одразу призначають на посаду військового кухаря прикордонної застави.

Євгена часто відряджали куховарити на острів Зміїний, на різні військові навчання, тощо. Він добре знає технічні особливості усіх видів польових кухонь, норми харчування та всі технологічні процеси кухні.

Для нього не принципово, де готувати для військовослужбовців в стаціонарних їдальнях, чи просто неба. Євген зізнається, що найулюбленіша страва, якою він полюбляє частувати військовослужбовців – це печеня зі свинини та картоплею.

На свята він примудряється готувати багато різних страв, і це за наявності тих продуктів, що передбачені розкладкою.

Євген систематично вдосконалює свої знання та розвивається, переглядаючи кулінарні сайти, програми тощо. Звісно він дотримується визначеного меню, але постійно його вдосконалює. Словом, готує для прикордонників по-домашньому. Найвища для нього нагорода – це звичайне слово «дякую».

Підготувала Ганна Ковальва

Поділитись
Зараз читають