Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Вісім ухилянтів у рибальських костюмах намагались переплисти до Молдови: їм на заваді стали прикордонники Білгород-Дністровського загону  

20 Березня 2024 10:45
Олександра Сергєєва
Вісім ухилянтів у рибальських костюмах намагались переплисти до Молдови: їм на заваді стали прикордонники Білгород-Дністровського загону  

Разом із військовозобов’язаними чоловіками затримали також й двох організаторів “круїзу”. Про це повідомили у Південному регіональному управлінні Держприкордонслужби України.

“Туроператорами” виявились житель Одеси та раніше судимий за крадіжку і розбій уродженець Донеччини. Чоловіки підшукували «клієнтів», які бажали незаконно перетнути державний кордон України, яких потім збирали у групи та вивозили до одного з сіл регіону, де давали настанови щодо подальшого пересування.

Вартість такої путівки коштувала 5300 доларів США з кожного бажаючого. Спочатку чоловіки мали сплатити часткову передоплату – 1 тисячу доларів на криптогаманець, а решту суми вже після перетину кордону. 

Маршрут мав проходити через Кучурганський лиман, тому у вартість трансферу входила екіпіровка, а саме рибальські захисні костюми. 

Як зазначили у поліції, організаторів разом із клієнтами затримали за 500 метрів до кордону. Під час поверхневого обшуку у “туроператорів” вилучили 17 400 доларів та 3250 євро. Наразі обох чоловіків взято під варту. 

За скоєне їм загрожує позбавлення волі на строк до дев’яти років.

На ухилянтів складено адміністративні протоколи за спробу незаконного перетинання державного кордону України. Вони сплатять штраф.

Поділитись
Зараз читають