Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

«Віру не втрачаю і знаю, що батько повернеться»: на фронті зник безвісти уродженець Котловини Ренійської громади Пантелій Касаджик

04 Вересня 2024 16:06
Микола Григораш
«Віру не втрачаю і знаю, що батько повернеться»: на фронті зник безвісти уродженець Котловини Ренійської громади Пантелій Касаджик

Ось уже вісім місяців родина Касаджик із Миколаївської області живе тривогою, надією та очікуванням. З того моменту, коли отримала звістку, що глава сімейства Пантелій Іванович Касаджик, який зі зброєю в руках став на захист Батьківщини, зник безвісти на фронті. Дочка воїна Наталія весь цей час звертається до різних інстанцій, як кажуть, стукає у всі двері, щоб дізнатися хоч якусь інформацію, яка б пролила світло на обставини його зникнення, але поки що безрезультатно. Про те, що вже відомо зараз, дівчина розповіла в інтерв’ю журналісту інтернет-виданню «Махала».

«Відчувала, що щось сталося, коли він не привітав маму з днем народження»

Пантелій Касаджик народився та виріс у селі Котловина Ренійської громади. Після армії познайомився з майбутньою дружиною та вони переїхали до Миколаївської області, одружилися та в них народилася донька, єдина дитина у сім’ї. 

Родина Касаджик

«Батько працював в колгоспі в селі Довга Пристань, згодом на будівництві. З 2008 року аж до вступу в ряди ЗСУ працював на Побузькому феронікелевому комбінаті на посаді розливальника металу. Завжди допомагав людям і мене тому вчив. В березні 2023 року вступив до лав ЗСУ добровольцем, проходив навчання в Румунії, а після обороняв країну в Харківській області, на Куп’янському напрямку. Завжди підтримував зв’язок з сім’єю, особливо перед виходом і після виходу на бойові завдання. 27 грудня 2023 року пішов на завдання, зранку повідомивши дружині та мені за день до нього. 31 грудня привітала батька з прийдешнім Новим роком, а 1 січня вже відчувала, що щось сталося, коли він не привітав маму з днем народження. Завжди за будь-яких обставин він знаходив спосіб нас привітати. І вже 2 січня зранку почала сама «пошуки». Звернулася на гарячу лінію бригади і лише після того ми отримали сповіщення про те, що батько зник безвісти 28.12.2023», – розказує Наталія Касаджик. 

Обставини зникнення: що відомо? 

Що відомо про те, за яких обставин зник Пантелій Касаджик? Де це сталося? Що розповідають його товариші по службі? 

«Дуже багато чула версій зникнення: попали під мінометний обстріл, влучили в бліндаж та що тато був серйозно ранений, але прикривав хлопців, поки проводилась евакуація ранених, а сам відмовився від надання медичної допомоги та евакуації, щоб зберегти життя та врятувати побратимів», – відповіла Наталія. 

«Кожний вхідний дзвінок з невідомого номеру сподіваюсь почути його голос»

 Донька зниклого безвісти воїна офіційно подала батька в розшук.

«Я звернулася у Координаційний штаб, Червоний хрест, ГО «Патріот», Національне інформаційне бюро, поліцію і інші можливі організації, які займаються пошуком безвісти зниклих. Прокуратура по місцю зникнення мало задіяна в пошуку, пояснюючи тим, що територія окупована. Командування та побратими на зв’язок не виходять. Всі можливі госпіталі теж обдзвонили. Віру не втрачаю і знаю, що батько знайдеться. Вже 8 місяців телефон з рук не випускаю і кожний вхідний дзвінок з невідомого номеру сподіваюсь почути його голос», – каже Наталія Касаджик. 

Фото надані Наталією Касаджик.

Поділитись
Зараз читають