Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Відома волонтерка виходить на пікет до міської ради, щоб зупинити неогрунтовані витрати на цивільні об’єкти

26 Серпня 2023 12:03
Тетяна Терзі
Відома волонтерка виходить на пікет до міської ради, щоб зупинити неогрунтовані витрати на цивільні об’єкти

Відома волонтерка, керівниця благодійного фонду «Корпорація монстрів» Катерина Ножевнікова заявила, що 28 серпня о 9.00 виходить на пікет до місцевої ради.

Таким чином вона хоче виразити протест проти витрат з місцевого бюджету на ремонти судів, театрів, закупівлю квітів тощо. В той час як військові потребують на допомогу. Вона була обурена виступом одного з депутатів на сесії Одеської міської ради.

«Особливо «сподобався» виступ депутата, який сказав «не треба сваритися. Ми ВСЕ робимо тут задля перемоги. І суди ремонтуємо, і садики і благоустрій також важливі для перемоги (це якщо вони квіти висаджують, то це дуже допомогає війску на передовій. З квітами ворога зустрічати напевно) все що ми робимо- це все задля перемоги». Що в цілому звучить як «не треба нам заважати робити те, що ми робимо роками», – написала Катерина в Фейсбуці.

Вона повідомила, що держава отримала зарахувань від зарплат військових за останній рік приблизно 140 млр грн З них приблизно 15 млр грн було витрачено на допомогу військовим (і наш город та область далеко не в перших рядах).

А тим часом багато воїнів гине на фронті, не отримавши допомоги.

«Стрічка рветься від запитів на дрони, автівки, медичну допомогу. В нас така заможня область та город, а Одеські бригади постійно збирають та купують необхідне за свої кошти та кошти, які збирають їм по всій країні. Поки їхні же гроші витрачаються на ось все це під пафосні слова «ми тут все робимо задля перемоги» сидячи в комфортних кабінетах посеред «одеського котла», – наголошує Катерина в Фейсбуці.

Підписники Катерини в соцмережах підтримали її в прагненні змінити ситуацію. В коментарях вони діляться про аналогічну ситуацію в інших районах і громадах Одеської області. А тому журналісти припускають, що пікет 28 серпня не буде одиночним.

Нагадаємо, батальйон тероборони, який базувався в Болграді, перевів податки в Арциз через те, що керівництво військової частини неодноразово зверталося до Болградської міської ради з заявками на задоволення негайних потреб, необхідних для функціонування та виконання бойових завдань, але реалізовувалися вони не повною мірою, а деякі й взагалі не були реалізовані.

Поділитись
Зараз читають