Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Вічнозелені туї на згадку про побратимів: мешканці селища Тарутине вшанували памʼять полеглих земляків

03 Липня 2024 17:30
Лілія Биковська
Вічнозелені туї на згадку про побратимів: мешканці селища Тарутине вшанували памʼять полеглих земляків

Напередодні Дня Конституції України у Тарутинській громаді відбулася акція вшанування пам’яті загиблих воїнів. На прохання родин загиблих біля монумента з меморіальними дошками в селищі Тарутине та на місцях поховання військових активісти громадської організації ветеранів АТО висадили вічнозелені туї. Про це виданню “Махала” розповів один з ініціаторів акції Іван Решотка.

Ініціаторами акції стала Тарутинська спілка ветеранів та інвалідів АТО на чолі з Іваном Решоткою. Він розповів, що це вже не перша акція з благоустрою територій, адже нещодавно організація проводила подібний захід, посадивши туї біля Тарутинського Будинку культури та на алеях слави. Цього ж разу допомогти в облагородженні територій могил воїнів активістів ГО попросили мати загиблого прикордонника Дмитра Сирбу та дві матері загиблих воїнів з селища Березине.

Іван Решотка повідомив, що туї безкоштовно надали його товариші-побратими з Черкащини, зараз приватні підприємці Андрій Балабанюк та  Єдуард Касьяненко. Однак виникла проблема з їх транспортуванням – не було потрібного транспорту та відповідної кількості палива. Місцева влада допомогти відмовилась, проте проблему швидко вирішили спільними зусиллями волонтерів, голови громадської організації «Голос Бессарабії» та місцевих фермерів.

«Було не легко, але якщо я вже взявся за справу, то зроблю її до кінця – такий у мене принцип. Цю акцію ми проводили не заради подяки, а заради того, аби вшанувати пам’ять наших героїв», – зазначив Іван.

Туї висадили на місцях поховання воїнів, біля флагштоків з Державним прапором та прапорами військових частин, у яких проходили службу загиблі земляки. 

«Нехай дерева символізують велику шану живих до загиблих, неоціниму втрату родинами найдорожчих синів, батьків, чоловіків. Висловлюємо слова подяки усім,  хто допоміг у проведенні акції. Це Олександр Попазогло  (смт Березине), Деніс Каражелясков (фермер з смт Тарутине), батьки загиблого прикордонника Дмитра Сирбу – Анжела та Василь, ветерани АТО Сергій Халіков  та Олександр Волощук», – зазначив Іван Решотка.

Поділитись
Зараз читають