Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Вчитель з Ізмаїльського району став переможцем всеукраїнського проєкту  «Грай за рівність»

18 Вересня 2024 10:41
Олександра Сергєєва
Вчитель з Ізмаїльського району став переможцем всеукраїнського проєкту  «Грай за рівність»

Вчитель Старонекрасівського ЗЗСО Саф’янівської громади Ізмаїльського району Косий Сергій став переможцем у всеукраїнському проєкті, який проводився серед викладачів фізичного виховання. Про це повідомила пресслужба Департаменту освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації.

У першому етапі конкурсного відбору взяли участь 80 вчителів, які пройшли  інтенсивний 4-денний тренінг після чого провели власні змагання у своєму навчальному закладі. Після цього було обрано 20 вчителів, які візьмуть участь у другому етапі.

За перемогу у першому етапі Сергій Косий отримав у подарунок для своєї школи сучасний спортивний інвентар, який дозволить проводити заняття у 6 модулях НУШ.

Наприкінці місяця розпочнеться другий етап, в якому візьмуть участь 20 вчителів та 20 команд з 5 учнів та учениць, віком від 11 до 12 років.

Етап передбачає 5-денну інноваційну навчальну та спортивну програму на базі одного з футбольних клубів Української прем’єр-ліги.

Довідково

Проєкт «Грай за рівність» заснований Володимиром Кличко та втілюється з 2022 року. 

Його мета – через взаємодію вчителів фізичного виховання та учнів зруйнувати стереотипи щодо жінок у спорті та суспільстві загалом, заохотити дітей до занять спортом та фізичною культурою, а також через спорт надати психологічну підтримку дітям, які зіткнулися з проблемами, пов’язаними з війною в Україні.

Завдяки проєкту  понад 20 000 дітей з різних регіонів України були залучені до спортивних активностей.

Поділитись
Зараз читають