Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Василівська громада другий рік поспіль не може отримати шкільний автобус

22 Серпня 2023 11:03
Тетяна Терзі
Василівська громада другий рік поспіль не може отримати шкільний автобус

Опорний заклад освіти в Василівській громаді створений на базі Василівського ліцею. І хоча багато років в громаді борються за можливість добудувати нову школу, Василівський сільський голова Петро Бойчев повідомив, що зараз навіть в старій школі всім місця вистачає. Мрії про нову школу в громаді не відкидають, але розуміють, що зараз це не на часі. А ось що на часі – так це наявність шкільного автобусу.

В громаді вже двічі подавали заявку на участь у державній програмі співфінансування на придбання шкільного автобусу. За інформацією Петра Бойчева, минулого року вони навіть встигли перерахувати свою частину коштів, які потім повернулися в бюджет. Автобус громада не отримала. В цьому році громада також не потрапила в державну програму. А автобус дуже потрібен.

З початку навчального року з села Голиця будуть підвозити дітей в Банівську школу. В Голиці залишиться лише початкова школа з дошкільним відділенням. Загалом в Голиці немає навіть повного комплекту класів. В Банівському ліцеї є укриття і все необхідне.

«Нам автобус дуже потрібен. Сподівалися його отримати, але з незрозумілих причин не отримали. Тому зараз ми у пошуках автотранспорту. Виходимо на тендер і будемо купувати самостійно», – розповів Петро Бойчев.

Він також повідомив, що всі учбові заклади громади готові до навчального року, мають укриття. Працюють дитячі садочки в селах Василівка, Калчева, Голиця. На стадії завершення роботи з облаштування укриттів в селах Каракурт та Банівка.

Нагадаємо, директор Департаменту освіти та науки Одеської обласної державної адміністрації Олександр Лончак назвав Василівську громаду серед найкращих щодо підготовки закладів освіти до онлайн-навчання в новому навчальному році.

Фото Болградської РВА

Поділитись
Зараз читають