Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Василь Михайлов змагався за олімпійську ліцензію: чи зміг борець з Тарутинської громади вибороти квиток на олімпійські ігри?

13 Травня 2024 15:55
Олександра Сергєєва
Василь Михайлов змагався за олімпійську ліцензію: чи зміг борець з Тарутинської громади вибороти квиток на олімпійські ігри?

На початку квітня борець вільного стилю Василь Михайлов змагався за олімпійську ліцензію в європейській кваліфікації, яка проходила в Баку, але програв. Тому останнім шансом отримати омріяний квиток й потрапити на Олімпійські ігри стали змагання, які проходили з 9 по 12 травня у Стамбулі. Як виступив Тарутинський борець, розповість “Махала” з посиланням на Тарутинську селищну раду. 

На турнірі у Стамбулі спортсмени усього світу змагалися за можливість взяти участь у літніх Олімпійських іграх, що пройдуть у Парижі. У кожній з вагових категорій розігрувалося по три ліцензії, одну з яких автоматично отримували фіналісти борцівського турніру, а за інші проходила запекла боротьба.

Василь Михайлов, маючи лише 79 кг власної ваги, змагався зі спортсменами з 32-х країн світу у ваговій категорії 86 кг. У 1/16, 1/8 та 1/4 фіналу Василь впевнено переміг суперників, але у півфіналі поступився триразовому чемпіону Європи Даурену Куруглієву, який зараз виступає за Грецію. Перемога над цим суперником одразу подарувала би Василю квиток на ігри, однак його забрав борець з Греції.

Залишалася усього одна ліцензія, і щоб мати змогу за неї боротися, потрібно було стати бронзовим призером турніру. І Василь ним став, впевнено обігравши представника Польщі Себастьяна Жезержанського. Тож, останнім кроком до омріяної перемоги залишився бій з борцем з Грузії, проте перемогти досвідченого спортсмена, який мав суттєву перевагу у вазі, Василю не вдалося – бій закінчився з рахунком 8:2 не на користь бессарабського спортсмена. 

Нагадаємо, вихованець Тарутинської дитячо-юнацької спортивної школи Василь Михайлов – борець вільного стилю. Він чемпіон Європи, бронзовий призер чемпіонату Європи, двічі бронзовий призер чемпіонатів світу, бронзовий призер Кубку світу, учасник Олімпійських ігор, срібний призер Всесвітніх пляжних ігор 2019, чемпіон світу з пляжної боротьби (2021), учасник літніх Олімпійських ігор 2020 року в Токіо.

Поділитись
Зараз читають