Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Василь Михайлов на чемпіонаті світу відмовився від фото з російським спортсменом: реакція країни-агресорки

24 Вересня 2023 16:30
Ганна Ковальова
Василь Михайлов на чемпіонаті світу відмовився від фото з російським спортсменом: реакція країни-агресорки

Нещодавно стало відомо, що уродженець Тарутинської громади, український борець Василь Михайлов здобув бронзу на чемпіонаті світу з вільної боротьби у ваговій категорії “79 кг”, який цими днями проходить у сербському Белграді. Але в мережі немає жодного фото Василя з іншими переможцями на п’єдесталі пошани.

Це повʼязано з тим, що “золото” в цій ваговій категорії здобув борець Ахмед Усманов, який виступав на змаганнях під нейтральним прапором, адже є громадянином Російської Федерації.

Під час церемонії нагородження Михайлов в знак протесту не брав участі у фотосесії всіх призерів. На п’єдесталі разом з Усмановим погодилися позувати віцечемпіон Володимир Гамкрелідзе з Грузії та ще один володар бронзової нагороди іранець Мохаммад Ноходіларімі.

Володимир Гамкрелідзе, Ахмед Усманов та Мохаммад Ноходіларімі (зліва направо)

Росіян обурив цей вчинок, адже вони удають, що не розуміють подібну поведінку українських спортсменів, мовляв, вони не заслуговують на таке зневажливе ставлення.

Президент Олімпійського комітету Росії Станіслав Поздняков у коментарях російським ЗМІ прокоментував вчинок Михайлова наступним чином: “Перша ситуація сталася на Олімпіаді в Токіо, коли українська спортсменка була змушена засудити своє фото із росіянкою Марією Ласіцкене. Зараз ось ця ситуація. Шизофренія триває“, — сказав Поздняков.

В Україні ж такий вчинок Василя Михайлова підтримують.

“Василь Михайлов – нині світове ім’я українського спорту. Голос України. Країни, що бореться за свою перемогу та не терпить сліпої нейтральності. Цим ми маємо пишатися”, – зазначила директорка Спортивного клубу «Мангуст» Мілана Бродовська.

Поділитись
Зараз читають