Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Україні скасують зимове та літнє переведення часу: Кабмін ухвалив рішення

В Україні скасують зимове та літнє переведення часу: Кабмін ухвалив рішення

Сьогодні, 16 липня, депутати Верховної Ради прийняли законопроєкт №4201, яким пропонується скасувати переведення часу в Україні з зимового на літній і навпаки. Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк. 

Ідея відмовитися від переводу годинника вітала у повітрі ще з 2021 року. Тоді до ВР було подано відповідний законопроєкт, який було розглянуто у першому читанні й підтримано 277 депутатами. Проте у другому читанні його не ухвалили за основу та в цілому.  

Через війну декілька років про нього не згадували, однак громадськість постійно закликала нарешті скасувати переведення часу.

Нещодавно Ярослав Железняк анонсував повторний розгляд питання та навіть провів опитування серед своїх підписників. Більшість висловилася за скасування. І ось сьогодні за скасування проголосував 261 нардеп, тож цей рік є останнім, коли в Україні переводять годинники.

Зазначимо, Україна буде жити не за чинним часом – в останню неділю жовтня, 27 числа, годинники переведуть на “зимовий” час, за яким ми й будемо жити надалі. 

Поділитись
Зараз читають