Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В центрі Одеси місцева мешканка наругалася над меморіалом загиблим воїнам: сходила в туалет та підтерлася державними прапорами

25 Травня 2024 10:45
Ганна Ковальова
В центрі Одеси місцева мешканка наругалася над меморіалом загиблим воїнам: сходила в туалет та підтерлася державними прапорами

Ввечері 24 травня в одеських соцмережах почало набирати популярності відео, де жінка справляє природні потреби на газоні серед Європейської площі, а потім підтирається прапорцями, встановленими у пам’ять про загиблих захисників України. Під час моніторингу інтернету одеські правоохоронці побачили це відео та за декілька годин розшукали жінку, яка здійснила наругу над меморіалом.

Як повідомили в пресслужбі ГУ Національної поліції в Одеській області, жінку вдалося розшукати біля залізничного вокзалу. Правопорушницею виявилася 28-річна місцева мешканка з ознаками алкогольного спʼяніння.

Поліцейські виклали відео, на якому винуватиця просить вибачення за свій вчинок. Вона стверджує, що перебуває на третьому місяці вагітності, їй “приспічило” і вона не змогла втриматись.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтями про наругу над державними символами та хуліганство. Максимальне покарання, яке загрожує правопорушниці  – до трьох років позбавлення волі. Слідство триває.

Нагадаємо, меморіал на честь загиблих захисників на Європейській площі (в минулому ця площа називалася Катериненською) зʼявився у вересні минулого року. Перші декілька десятків прапорців встановили на цьому місці військовослужбовці з Одещини в памʼять про полеглих побратимів. Пізніше прапорці почали встановлювати й рідні воїнів та просто небайдужі українці.

Поділитись
Зараз читають