Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Тарутинській лікарні обʼєднують педіатричне та інфекційне відділення: чому так сталося?

22 Липня 2024 14:14
Ганна Ковальова
В Тарутинській лікарні обʼєднують педіатричне та інфекційне відділення: чому так сталося?

В інфопросторі Тарутинської громади триває жваве обговорення стосовно роботи лікарні. Днями місцева мешканка Алла Лукашина повідомила, що їй стало відомо про обʼєднання педіатричного та інфекційного відділення.

“Це як???? Невже за всіма нормами це правильно? Невже у нас у лікарні немає приміщення для відкриття окремо дитячого відділення???? Невже це правильно, що одна медсестра обслуговує два відділення, перебігаючи від інфекційного хворого до однорічної дитини???? Невже один лікар повинен і може тягнути два відділення? Може я чогось не розумію? Хто може дати зрозумілу відповідь?”, – написала у Фейсбуці Алла. З відповіддю не забарилася адміністрація медичного закладу.

Адміністрація закладу повідомила, що Тарутинська лікарня діє згідно з чинним законодавством. Оскільки медичний заклад визнано загальним закладом охорони здоров’я, педіатричне відділення в його структурі не передбачено.

“Таким чином, аби зберегти педіатрію, аби мати можливість продовжувати надавати медичні послуги дітям було прийнято рішення про організацію інфекційного відділення для дорослих та дітей. Враховуючи, що більшість дітей, які звертаються в лікарню – це діти саме з інфекційною патологією, по вимогам інфекційного контролю, об’єднання можливе. Станом на сьогодні, проводиться ремонт палат за кошти місцевого бюджету, задля надання комфортних умов для пацієнтів. Також розробляється кошторисна документація на ремонт санітарних вузлів, які дуже давно не ремонтували та потребують негайного відновлення”, – повідомила адміністрація лікарні.

Також однією з основних проблем є кадровий голод. Сьогодні медичному закладу не вистачає лікарів. І це не дивлячись на програми, які існують в громаді з залучення молодих фахівців! Але це питання незабаром буде вирішено: Тарутинщина очікує на педіатра-інтерна і педіатра з первинної ланки, які очолять педіатричне направлення для надання стаціонарної допомоги в лікарні.

“Нам би всім хотілося б щоб педіатрія існувала як окремий підрозділ, але реальність така як є!”, – зазначила адміністрація лікарні.

Планується, що діти не будуть перебувати разом з хворими дорослими в одному приміщенні.

Інфекційне відділення, на базі якого й відбудеться обʼєднання відділень, розділене на дві половини пластиковою перегородкою. Це дасть змогу відокремлювати хворих і розділяти їх залежно від контагіозності хвороб. Крім того, палати у новому відділенні – маловмісні, розраховані на двох пацієнтів, що дасть можливість зменшити контакти взаємодій між хворими у відділенні.

Поділитись
Зараз читають