Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Тарутинській громаді побудують амбулаторію, як в Болграді: де саме?

03 Березня 2023 15:18
Ганна Ковальова
В Тарутинській громаді побудують амбулаторію, як в Болграді: де саме?

За сприяння міжнародних благодійних фондів незабаром в селищі міського типу Тарутине з’явиться нова амбулаторія. Про це повідомили в Тарутинській селищній раді.

Другого березня в смт Тарутине відбулася зустріч представників громади з представниками благодійного фонду «Буджак Реліф», турецького міжнародного фонду допомоги розвитку Блакитного Півмісяця «ІВС» та німецької організації з надання екстреної медичної допомоги «Action Medeor».

Благодійники відвідали Центр первинної медико-санітарної допомоги та ознайомилися з його сьогоднішніми умовами функціонування. Міжнародні партнери переконалися у необхідності сучасних зручних приміщень з комфортними умовами як для пацієнтів, так і для лікарів.

Під час зустрічі з медперсоналом було обговорено перший етап реалізації плану будівництва нової амбулаторії. Ділянка, де має з’явитись новий медичний заклад, розташована поряд зі старою будівлею амбулаторії. Будівництво відбуватиметься згідно з міжнародними стандартами, приміщення нової амбулаторії будуть оснащені сучасним медичним обладнанням та меблями.

Як розповіла директор КНП «Тарутинський ЦПМСД» Меланія Меланова, на сьогодні в амбулаторії загальної практики сімейної медицини селища Тарутине працюють 10 сімейних лікарів та обслуговуються майже 6000 мешканців селища. Але будівля, в якій на даний час знаходиться амбулаторія, не відповідає вимогам медичного закладу. Вона була побудована ще у 1900 році, частина її приміщень перебувають в аварійному стані.

Нагадаємо, в грудні минулого року в Болградській міській раді відбулося підписання тристороннього Меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю щодо будівництва амбулаторії на території Болградської громади. Підписантами документа виступили Болградський міський голова Сергій Димитрієв, віцепрезидент Міжнародного фонду допомоги та розвитку Блакитного Півмісяця (далі – «IBC») Музаффер Баказасновник громадської організації «Буджак реліф» Артем Булгару. А в січні в Болграді біля центральної районної лікарні вже розпочалося будівництво амбулаторії. Про хід ремонтних робіт інтернет-видання “Махала” розповідало в відеорепортажі на нашому ютуб-каналі.

Ганна Ковальова

Поділитись
Зараз читають