Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Тарутине зустрілися з родинами військових, що потрапили в полон або зникли безвісти

19 Травня 2023 18:44
Тетяна Терзі
В Тарутине зустрілися з родинами військових, що потрапили в полон або зникли безвісти

В Тарутинській громаді вирішили підтримати родини, чиї родичі загинули або зникли безвісти. Керівництво громади запросило членів сімей на зустріч, яка відбулася в приміщені селищної ради.

Крім керівників громади на зустріч з родинами Тарутинської та Бородінської громад прибула директор комунальної установи «Одеський обласний центр допомоги ветеранам війни» Оксана Алєксєєва та заступник директора КУ Юрій Кисіль, представник Другого відділу Болградського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

«У кожної родини своя нелегка історія, ми зібралися,  щоб з’ясувати кожен окремий випадок та, за можливістю, допомогти сім’ям», — повідомив селищний голова Сава Чернєв.

Оксана Алексєєва розповіла про  алгоритм дій щодо отримання рідними інформації про зниклих військових та особливості звільнення з полону.

Юрій Кисіль розповів про програму, прийняту Одеською обласною радою щодо підтримки родин військовополонених, згідно якої кожна сім’я має право на отриманя одноразової грошової допомоги на дітей.

Родини поділилися своїми проблемами, які влада обіцяла розглянути і по можливості допомогти.

Що робити, якщо близька людина зникла безвісти

Офіс Уповноваженого зі зниклих безвісти нагадує, як варто діяти у разі втрати зв’язку з рідними під час бойових дій.

У такому випадку необхідно повідомити про зникнення людини державним органам, які займаються їх розшуком. Зокрема, звернутися:

• до відділення Національної поліції з відповідною заявою і здати ДНК-матеріали;

• до Національного інформаційного бюро на цілодобову гарячу лінію за номером 16-48 (для дзвінків з-за кордону +38 (044) 287-81-65) або через чат-боти у Telegram чи Viber;

• на гарячу лінію Уповноваженого зі зниклих безвісти: 0 800 339 247. У вихідні можете надсилати повідомлення у Viber і Telegram на номер: (095) 896-04-21.

Якщо ваша близька людина – військовослужбовець, також варто звернутися до: 

• командування військової частини, де особа проходила службу, із запитом щодо надання результатів службового розслідування;

• територіального центру комплектування та соціальної підтримки, з якого особу було призвано на військову службу, щодо надання інформації.

Крім того, можна звернутися до Міжнародного Комітету Червоного Хреста за номером: 0 800 300 155.

Поділитись
Зараз читають