Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Тарутине відкрили амбулаторію, побудовану за кошти міжнародних благодійних організацій (Фото)

06 Квітня 2024 10:00
Тетяна Терзі
В Тарутине відкрили амбулаторію, побудовану за кошти міжнародних благодійних організацій (Фото)

5 квітня в селищі Тарутине Болградського району урочисто відкрили амбулаторію загальної практики сімейної медицини, яка розрахована на надання медичних послуг для майже 22 тисяч мешканців Тарутинської громади. Про це повідомляє “Махала” з посиланням на пресслужбу Тарутинської громади.

Будівництво відбулося завдяки організації з надання екстреної медичної допомоги «Action Medeor» та міжнародному фонду допомоги розвитку Блакитного Півмісяця «ІВС». Амбулаторія розрахована на 10 робочих місць.

У відкритті амбулаторії прийняли участь Abdurrahman TEMELLI, директор Турецького міжнародного фонду Mavi Hilal, IBC в Україні; Burhan DÜLGER, координатор Турецького міжнародного фонду Mavi Hilal, IBC в Україні; Agasi MAMADLI, регіональний представник та адміністратор IBC; Action Medeor в Молдові; Альона Курдогло, менеджер проєкта Action Medeor і IBC в Молдові та Україні; Ірина Корчевська, менеджер проєкта Action Medeor в Україні; заступник начальника медичного управління при Департаменті охорони здоров’я Одеської ОВА Надія Володіна; голова Болградської РВА Михайло Шарафаненко.

Захід відбувся за участі лікарів та медичного персоналу Тарутинського центру первинної медико-санітарної допомоги та Тарутинської лікарні, мешканців громади.

За вагомий внесок у розвиток Тарутинської територіальної громади, за допомогу у покращені умов надання медичних послуг мешканцям селища Тарутине, матеріально-технічне забезпечення закладів охорони здоров’я голова Тарутинської  громади Сава Чернев вручив Подяки Тарутинської селищної ради Abdurrahman Temtlli, Burhan Dülger, Альоні Курдогло, Ірині Корчевській. Також оголошені Подяки Дмитру Чапіру, голові постійної комісії Одеської обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики і Сергію Шутову, директору благодійного фонду «Шляхетна справа».

Право розрізати стрічку на честь відкриття Тарутинської амбулаторії загальної практики сімейної медицини було надано Саві Чернєву, Михайлу Шарафаненко, Abdurrahman Temtlli, Burhan Dülger, Альоні Курдогло.

Нагадаємо, в липні 2023 року був підписаний Меморандум про співробітництво між Тарутинською селищною радою та Міжнародним фондом допомоги та розвитку Блакитного півмісяця (IBC).Згідно з умовами Меморандуму планувалося будівництва нової амбулаторії на 10 робочих місць.

По завершенню урочистостей усі присутні мали можливість відвідати амбулаторію та ознайомитися з умовами, які тут створено для надання медичних послуг.

До відома, в Болградській громаді Меморандум про співпрацю між Болградської міською радою, Міжнародним фонду допомоги та розвитку Блакитного Півмісяця та ГО «Буджак реліф» був підписаний в грудні грудні 2022 року. Амбулаторію побудували, але вона досі не введена в експлуатацію. Чому? Читайте за посиланням.

Фото Тарутинської селищної ради.

Поділитись
Зараз читають