Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Табаківському ліцеї Болградської громади продовжується будівництво укриття: терміни завершення невідомі

14 Грудня 2023 11:00
Махала
В Табаківському ліцеї Болградської громади продовжується будівництво укриття: терміни завершення невідомі

У Табаківському ліцеї Болградської громади триває будівництво укриття. Згідно з договором генпідрядник мав виконати роботу до 1 грудня 2023 року, але станом на 12 грудня роботи ще тривають.

«На сьогоднішній день роботи ведуться, але повільно. Будівельники намагаються завершити всі  бетонні роботи до нового року, хоча визнають, що все залежить від погодних умов, особливо враховуючи очікувані морози»,- розповів інтернет-виданню “Махала” староста села Володимир Терзі.

Табаківський ліцей єдиний в Болградській громаді, де діти навчаються в онлайн-форматі. Вчителі та батьки сподіваються, що якнайшвидше діти знову сядуть за парти. Але це буде можливо, коли шкільне укриття здадуть в експлуатацію.

«Онлайн це вимушений спосіб навчання, на благо захисту дітей. У ньому є як плюси так і мінуси. Це погано для дітей, бо немає спілкування, прямого контакту, тому що не всі діти сприймають ті знання, які дають педагоги в онлайнрежимі. Плюс лише один – безпека», – розповіла Наталя Хілінська, мати учня 10 класу.

В укритті передбачається облаштувати два санвузли, систему вентиляції та каналізації, а це значний обсяг внутрішніх робіт. На якому етапі роботи – видно з фото.

Нагадаємо, на будівництво укриття в Табаківському ліцеї з міського бюджету виділили понад 9 млн грн. Терміни будівництва затягнулися, тому що підрядника на виконання робіт знайшли лише з другої спроби.

Софія Назаренко

Поділитись
Зараз читають