Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В селищі Тарутине незабаром відбудеться відкриття амбулаторії

06 Березня 2024 16:04
Ганна Ковальова
В селищі Тарутине незабаром відбудеться відкриття амбулаторії

В нове приміщення амбулаторії Тарутинського центру первинної медико-санітарної допомоги завезли усі необхідні для роботи меблі. Незабаром в громаді відбудеться офіційне відкриття.

Про це повідомили в Тарутинській селищній раді.

“Сьогодні в нову амбулаторію завезені меблі: шафи, столи, тумби та інше обладнання, надане німецькою організацією медичної допомоги «Action Medeor». Розвантаження меблів були проведені працівниками центру первинної медико-санітарної допомоги та робітниками з благоустрою селищної ради”, – йдеться в повідомленні пресслужби.

Окрім цього в громаді анонсували, що незабаром німецькі благодійники нададуть необхідну для повноцінної роботи медичну та комп’ютерну техніку. І ось тоді медичний заклад буде повність готовий до відкриття.

“Таким чином, реалізація спільного проєкту «ІВС» та «Action Medeor» в Тарутинській СТГ наближається до завершення, завдяки чому створюються належні умови для надання медичних послуг населенню громади та роботи лікарів”, – зазначили в пресслужбі громади.

Нагадаємо, в березні 2023 року директорка КНП «Тарутинський ЦПМСД» Меланія Меланова повідомлялащо майже шість тисяч пацієнтів громади обслуговуються в старій будівлі амбулаторії, яка не відповідає вимогам медичного закладу. Вона була побудована ще у 1900 році, частина її приміщень перебувають в аварійному стані. Саме тому в липні 2023 року Тарутинська селищна рада підписала Меморандум про співробітництво з Міжнародним фондом допомоги та розвитку Блакитного півмісяця (IBC). В жовтні будівля амбулаторії вже була збудована. Її возвели поблизу діючої амбулаторії.

Зазначимо, що в Болграді благодійний фонд “ІВС” також побудував подібну амбулаторію, але в експлуатацію її так і не ввели.

Поділитись
Зараз читають