Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В селищі Сергіївка відновлюють багатостраждальний будинок (Фото)

22 Травня 2024 13:13
Ганна Ковальова
В селищі Сергіївка відновлюють багатостраждальний будинок (Фото)

В селищі Сергіївка проходять відновлювальні роботи в житловому будинку, який постраждав внаслідок влучання російської ракетної ракети 1 липня 2022 року. На якій стадії роботи сьогодні – розповіли в Державному агентстві відновлення та розвитку інфраструктури України, повідомляє інтернет-видання “Махала”. 

Наразі ремонтні бригади очищують поверхні стін та стелі від старого оздоблення, прокладають внутрішні електромережі у квартирах та монтують силовий кабель. Вже демонтоване старе тинькування на стелях і стінах, продовжуються роботи з демонтування старих труб, дверей та системи освітлення у квартирах. Більша частина міжкімнатних перегородок та стін вже влаштована. Встановлюються нові ліфти, утеплюється фасад будинку та укриття.

“Згідно з графіком робіт, плануємо завершити відбудову будинку до листопада 2024 року”, – зазначили в агенстві.

Нагадаємо, трагедія в житловій багатоповерхівці на вул. Чорноморська, 23 сталася першого липня 2022 року. Близько першої ночі росіяни поцілили по дому, у якому проживало 150 осіб, ракетою типу Х-22. Боєзаряд вразив цокольний поверх і вбив всіх мешканців під’їзду з першого по четвертий поверх. Загальна кількість загиблих – 21 особа, серед яких 12-річна дитина.

Більше як рік будинок стояв в напіврозтрощеному стані. Люди не могли повернутися до своїх домівок, по словах очільника Одеської обласної військової адміністрації Олега Кіпера, через недобросовісних підрядників. У вересні 2023 року Кіпер заявив, що підрядник був змінений, а попереднім зайнялися правоохоронці. Через місяць, 6 жовтня, Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області оголосила перший тендер на проведення капітального ремонту в будинку вартістю 75 млн грн. Однак знайти підрядника вдалося лише з другої спроби. Наприкінці листопада стало відомо, що підрядником виступило приватне підприємство з міста Одеса “Діск – Південь”. Компанія погодилася зробити ремонт дому за 73 мільйони 550 тисяч гривень. Після підписання усіх необхідних документів відновлювальні ремонтні роботи були розпочаті.

Поділитись
Зараз читають