Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В селищі Сарата капітально відремонтують будівлю ЦНАПу: скільки це коштуватиме? 

20 Травня 2024 17:25
Олександра Сергєєва
В селищі Сарата капітально відремонтують будівлю ЦНАПу: скільки це коштуватиме? 

Саратська селищна рада Білгород-Дністровського району Одеської області провела тендер на капітальний ремонт приміщень Центру надання адміністративних послуг, що розташований на вулиці Вернера Крістіана, 84. Про це “Махала” дізналася з сайту Прозорро

Ремонт виконуватиметься з метою створення безперешкодного середовища для всіх груп населення та забезпечення маломобільних груп населення можливістю отримувати державні послуги згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів в рамках реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні.

Загалом ремонт приміщення обійдеться місцевому бюджету у 1 083 782 гривень. Кошти на ремонт були закладені Саратської селищною радою шляхом внесення змін до рішення „Про бюджет Саратської селищної територіальної громади на 2024 рік”.  З цієї суми 650 тисяч – кошти, заплановані на розвиток мережі центрів надання адміністративних послуг, а залишок покриється коштом спеціального фонду (плата за оренду майна бюджетних установ). 

Закупівля проводилася без використання електронної системи, тож підрядником без аукціону стало ТОВ “КОМФОРТ-ЛМ”.

Згідно з даними Youcontrol, юридичною адресою компанії вказана смт Сарата, а ТОВ належить Лохматову Віктору Олександровичу. Основним напрямком роботи є будівництво житлових та нежитлових будівель.

Компанія працює на ринку понад 10 років та виконує замовлення не тільки у Саратській громаді, а й за її межами. Так, вони проводили декілька ремонтів у Роздільнянському та Ізмаїльському районах та у місті Чорноморськ. 

У кримінальних провадженнях компанія фігурувала лише один раз у 2020 році – тоді прокуратура намагалася довести, що під час капітального ремонту огорожі адміністративної будівлі Яковлівської сільської ради було розкрадено кошти, адже середня вартість однієї секції паркану була значно нижчою, аніж сільрада закупила у ТОВ “КОМФОРТ-ЛМ”. При цьому прокуратура зазначала, що підрядника обрали без торгів, тому були підозри на змову. 

Однак суд завершився нічим – представника ТОВ “КОМФОРТ-ЛМ” два рази викликали до суду у якості свідка, проте він не з’явився. За пів року прокуратура не змогла висунути нікому обвинувачення та подала заяву на продовження терміну досудового розслідування ще на пів року, яку суд задовільнив. Проте більше жодних документів по справі немає. Ймовірно доказів для висунення обвинувачення не вистачило. 

Стосовно поточного тендера на ремонт ЦНАПу відомо, що підряднику на роботу виділили три місяці. У травні він проводитиме демонтажні роботи, облаштування перегородок, стяжок, встановлення вікон, сантехнічні та електромонтажні роботи. У червні він має облаштувати ґанок та пандус, підшити козирок та встановити двері, а у липні провести демонтажні роботи по кабінетах, коридорах, облицювати санвузол плиткою та встановити сантехніку.  Роботи мають бути завершені до 31 липня. 

Загалом дефектний акт закупівлі досить детальний та висвітлює обсяг робіт у кожному з приміщень. Наприклад, у санвузлі планують провести повний демонтаж, облицювати стіни та підлогу керамічною плиткою, прокласти нові труби, встановити два умивальники та два унітази, витяжку та зробити освітлення.

На ґанку також облаштують покриття з керамічних плиток, зроблять плінтуси, постелять брудозахисний килим, зроблять монтаж сходових планок, парапетів, водостічних жолобів та встановлять дверні полотна. 

У кабінетах замінять двері, пофарбують стіни, встелять підлоги ламінатом, зроблять натяжні стелі, замінять проводку та зроблять освітлення. В коридорах також пофарбують стіни та стелі, замінять підлогові плінтуси, проведуть електромонтажні роботи. 

Загалом на будівельні матеріали витратять 604 тисячі гривень, на заробітну плату 157 тисяч, тисячу гривень витратять на оренду техніки, а залишок суми піде на покриття адміністративних витрат, податки та збори.  

Поділитись
Зараз читають