Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В селі Виноградівка Тарутинської громади відреставрували пам’ятник засновникам села

23 Травня 2023 12:37
Софія Чебан
В селі Виноградівка Тарутинської громади відреставрували пам’ятник засновникам села

22 травня мешканці села Виноградівка, що входить до Тарутинської територіальної громади, відзначили Храмове свято. Цей день обрано невипадково, адже 22 травня православні християни відзначають Перенесення мощей Святого Миколая. А виноградівська церква має ім’я Святого Миколая.

Про це повідомляє пресслужба Тарутинської селищної ради.

До цього свята в церкві провели роботи з благоустрою: укладена тротуарна плитка на подвір’ї, пофарбований дах храму, впорядковані клумби, пофарбовані лавки та інше. Окрім цього реставрації зазнав пам’ятник засновникам села, що встановлений на території храму.

Памʼятник було збудовано 9 червня 1930 року і встановлено на честь 100-річчя села. Окрім того, що його відреставрували та облаштували територію навколо, на ньому ще й встановили меморіальні дошки з прізвищами засновників села.

Спонсором цих робіт стало місцеве фермерське господарство «Кристал».

Вітаючи мешканців села зі святом Тарутинський селищний голова Сава Чернєв зазначив, що “не випадково в день Храмового свята відбулося освячення пам’ятника – ці дві події нерозривно пов’язані між собою, це наша історія, яку важливо знати та передати молоді”.  Своїх односельців також привітала староста Виноградівського старостинського округу Тетяна Делік.

В знак пошани та пам’яті про перших поселенців с.Виноградівка всі присутні поклали квіти до відновленого монументу.

Фото Тарутинської селищної ради

Поділитись
Зараз читають