Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В селі Табаки Болградської громади зламали 30 молодих кленів: староста придумав покарання

27 Червня 2023 15:48
Тетяна Терзі
В селі Табаки Болградської громади зламали 30 молодих кленів: староста придумав покарання

Вночі  невідомі особи зламали молоді деревця кленів, які були висаджені весною 2022 року вздовж дороги Болград-Табаки.

Від рук невідомих постраждало близько 30 дерев. Було видно, що хтось йшов і просто ламав верхівки молодих дерев.

Траса від Болграда до Табак не має багато зелених насаджень, тому в селі вирішили озеленити цю дорогу, якою часто ходять пішки. Враховуючи посушливу погоду і палюче сонце влітку, зберегти молоді деревця було важко. Працівники старостату піклувалися про саджанці, поливали. І вони всі прийнялися на радість людям. Але, як виявилося, раділи працівники старостату завчасно.

Зламані деревця дуже засмутили мешканців села Табаки. Староста Володимир Терзі провів своє міні-розслідування і вже має підозрюваних. 

«Ми вже знаємо хто це зробив. Це молодь. Сподівався, що прийдуть до мене, признаються. Обіцяв, що карати не буду, замість цього восени будемо разом насаджувати нові дерева, щоб вони відчули, який це труд і надихнулися можливістю самим зробити добру справу. Але попередив, якщо не признаєтесь – звернуся до поліції», – розповів «Махалі» Володимир Терзі.

Але він додав, що ніяке покарання не допоможе до тих пір, поки людина сама не визнає провину і не виправить її. Бо до кожного деревця охоронця не приставиш.

Нагадаємо, днями в Болграді нещодавно облаштовану зону відпочинку невідома компанія перетворила на сміттєзвалище. Окрім цього в Болграді розшукують любительку квітів на центральній алеї, яка періодично викопує квіти з міських клумб.

Поділитись
Зараз читають