Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В СЕЛІ НОВІ ТРОЯНИ ВІДКРИЛИ МЕМОРІАЛЬНУ ДОШКУ НА ЧЕСТЬ ПОЛЕГЛОГО ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ (ФОТО, ВІДЕО)

07 Лютого 2023 13:26
Ганна Ковальова
В СЕЛІ НОВІ ТРОЯНИ ВІДКРИЛИ МЕМОРІАЛЬНУ ДОШКУ НА ЧЕСТЬ ПОЛЕГЛОГО ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ (ФОТО, ВІДЕО)

В селі Нові Трояни на будівлі сільської школи відкрили меморіальну дошку сержанту Віктору Горбану, який поклав життя, захищаючи Україну від вторгнення Росії.

▪️ Читайте також: Болградські волонтери відкрили збір на антидронову рушницю для морпіхів 88 батальйону

Віктор Горбан загинув 7 жовтня 2022 року під час виконання бойового завдання. Свій останній бій сержант зустрів в Донецькій області. Вдома в нього залишилась мати, дружина та двоє дітей.

Право відкрити дошку захиснику було надано його матері Ірині Фомівні та його дружині Галині Павлівні.

Потім священник місцевої церкви здійснив чин освячення меморіальної дошки.

«Його патріотизм буде нагадувати учням школи, всім, хто починає і закінчує її, що в ній навчався Віктор, та інші воїни, які сьогодні боронять наші кордони, оберігають наше життя. І коли закінчується земне життя, людина залишається у нашій пам’яті», – сказав він у промові.

Голова Городненської громади висловив слова співчуття рідним та близьким полеглого героя. 

«Всім нам терпіння, Перемоги! Дай Бог, щоб закінчилася війна, щоб ми могли планувати своє життя та працювати, як у мирні часи. Тяжко, особливо рідним та близькім. Слава Герою Віктору Горбану, Слава Україні!» – сказав Микола Богоєв.

Віктор Горбан закінчив Новотроянівську школу у 1989 році. Пішов до армії, після повернення одружився, в родині народилося двоє синів – Віктор та Михайло. Тривалий час працював водієм у місцевій пекарні, але коли Росія вдерлася до України не зміг сидіти вдома та добровільно вступив до ЗСУ, щоб захищати Батьківщину від ворога. На жаль, він загинув від ворожого артилерійського обстрілу. Був похований на місцевому цвинтарі 18 жовтня 2022 року.

Сільський староста Іван Ніколаєв був сусідом полеглого та у своїй промові пригадав, якою людиною був Віктор: «Ми з ним бачились на день по два-три рази. Ми з ним дружили. Я добре знав його та його сім’ю. Він був доброю та порядною людиною, гарним  сином, чоловіком та батьком. Він виріс в простій сім’ї, не лякався труднощів. І коли постало питання захищати батьківщину, він не став ховатися та добровільно пішов на фронт, та віддав життя зі зброєю в руках, як і належить справжньому чоловіку. Царство небесне, Герою!».

Дошку встановлено за сприяння громадської організації «Болградська районна спілка ветеранів АТО». Голова організації Іван Бодлєв у своїй промові зазначив, що буде клопотати, щоб одна з вулиць села була названа на честь Віктора Горбана.

Мешканці села та учні школи після хвилини мовчання в пам’ять про їх односельця та всіх воїнів України, хто загинув під час війни, поклали квіти до встановленої дошки.

Серафим Савченко

Поділитись
Зараз читають