Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В СЕЛІ КРИНИЧНЕ ВІДКРИЛИ МЕМОРІАЛЬНУ ДОШКУ НА ЧЕСТЬ ЗАГИБЛОГО ГЕРОЯ

15 Вересня 2022 10:30
Ганна Ковальова
В СЕЛІ КРИНИЧНЕ ВІДКРИЛИ МЕМОРІАЛЬНУ ДОШКУ НА ЧЕСТЬ ЗАГИБЛОГО ГЕРОЯ

В селі Криничне відбулась церемонія відкриття меморіальної дошки загиблому Герою України – Івану Мінкову. Меморіальну дошку встановлено на фасаді Криничненського ліцею, в якому колись навчався Герой, що віддав своє життя, захищаючи Україну. Про це повідомив Криничненський сільський голова Степан Великов на своїй сторінці в Фейсбуці.

На відкритті зібралися рідні та близькі Івана, представники Криничненської сільської ради та ліцею, представники Болградської районної спілки ветеранів АТО, жителі села.

Право відкрити меморіальну дошку було надано матері Героя – Дімовій Олені Гаврилівні та його бабусі – Дімовій Марії Олександрівні.

«Ми вдячні Івану і всім воїнам, що захищали й зараз захищають нашу рідну країну. Нехай ця меморіальна дошка нагадує наступним поколінням про героїчний вчинок Івана, а пам’ять про Героя України назавжди залишиться в серцях жителів нашої громади!» – сказав у промові Степан Великов та подякував батькам воїна, що виховали справжнього Героя, вірного та мужнього сина своєї країни.

Військовий капелан 88-го окремого батальйону морської піхоти Тарас Банас освятив меморіальну дошку, до якої усі присутні піднесли квіти.

Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять загиблого та усіх військовослужбовців, хто віддав життя у боротьбі за українську державу.

Нагадаємо, нещодавно завдяки Болградській спілці ветеранів АТО та ООС меморіальні дошки були встановлені в Болграді та Залізничному.

Меморіальна дошка на честь загиблого Максима Мединського з’явилася на стіні опорного навчального закладу «Болградський ліцей». Дошка на честь героя України Віктора Оцерклевича з’явилася на стіні Болградського ліцею №3. В селі Залізничне на стіні ліцею з’явилася меморіальна дошка на честь Руслана Дунева.

Ганна Ковальова

Поділитись
Зараз читають