Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В СЕЛІ КАЛЧЕВА ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ ЗАГИБЛИХ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ: НА СТІНІ ШКОЛИ ВСТАНОВИЛИ МЕМОРІАЛЬНІ ДОШКИ (ВІДЕО, ФОТО)

14 Жовтня 2022 19:00
Ганна Ковальова
В СЕЛІ КАЛЧЕВА ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ ЗАГИБЛИХ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ: НА СТІНІ ШКОЛИ ВСТАНОВИЛИ МЕМОРІАЛЬНІ ДОШКИ (ВІДЕО, ФОТО)

В сільській школі Калчева Василівської громади пройшов захід, присвячений вшануванню пам’яті захисників України Михайла Кіосе та Родіона Вейцмана, які загинули під час виконання військового обов’язку по захисту країни від рашистського вторгнення.

У дворі навчального закладу зібрались вчителі та учні школи, мешканці села Калчева, представники військкомату та рідні загиблих. Полеглі Захисники були випускниками школи, тому вирішено було встановити меморіальні дошки на фасаді будівлі навчального закладу.

Михайло Кіосе народився у 1990 році. С початку вторгнення росії в Україну захищав нашу країну у Київській області, далі продовжив свою благородну справу в Харківській. Загинув під містом Ізюм 27 квітня.

Родіон Вейцман народився у 2000 році. З відзнакою закінчив Калчевську школу. До лав Збройних сил України вступив 1 березня цього року. Під час виконання службового обов’язку потрапив під ворожий обстріл в місті Лисичанськ, від отриманих поранень помер 30 червня.

Право відкрити меморіальні дошки було надано батькам солдатів Миколі Вейцману та Анатолію Кіосе.

Потім отець Андрій, священник місцевої церкви, освятив дошки та всіх присутніх на заході. Після вшанування пам’яті героїв хвилиною мовчання до присутніх звернувся сільський староста Георгій Касім: «Сьогодні у День захисника Батьківщини ми відкриваємо меморіальні дошки нашим односельцям, нашим Героям з великої літери. Герої не вмирають, їх слава буде жити, до тих пір, поки ми будемо пам’ятати, що вони віддали життя за цілісність та свободу нашої Держави Україна».

Від військових слово мав Начальник группи МПЗ Болградського РТЦК Віталій Невечеря.

«Коли настала війна тільки мужні люди пішли захищати свої сім’ї, своїх батьків, своїх друзів, весь народ України. Низький уклін батькам та рідним за те, що вони виховали таких дітей. Тільки у достойних батьків можуть бути такі хоробрі діти Михайло та Родіон», – сказав В. Невечеря.

Школярі та вчителі виконали декілька патріотичних пісень та прочитали вірші. Також до присутніх звернулася сестра загиблого Михайла Кіосе Надія:

«Важливо яким ти виріс та яким ти став. Чи готовий ти піти за батьківщину, ми втрьох пішли боронити землю. Молодший досі стоїть за Україну, старший загинув. Шкода найрідніших, але й шкода всіх хлопців, бо вони є побратимами. Вони загинули, але завжди будуть в наших серцях. Зараз вони боронять Україну з неба. Слава Україні».

Далі всі охочі, а їх було чимало, поклали квіти до меморіальних дощок. Пам’ять про Михайла Кіосе та Родіона Вейцмана буде жити в серцях мешканців села Калчева та на віки увійде в книгу пам’яті України.

Слава Україні, Героям Слава!

Подивитися відеорепортаж з місця події можна на нашому ютуб-каналі за посиланням.

Серафим Савченко 

Поділитись
Зараз читають