Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В селі Калчева Василівської громади вшанували пам’ять загиблих та подякували живим Захисникам України

26 Травня 2023 15:15
Софія Чебан
В селі Калчева Василівської громади вшанували пам’ять загиблих та подякували живим Захисникам України

Невеличкій захід під назвою «Захисники України – гордість Калчева» пройшов днями в селі. Працівники культури та старостату поклали квіти до меморіальних дощок загиблим бійцям ЗСУ Вейцману Родіону та Кіосе Михайлу, які встановлені на будівлі місцевої школи.  Крім того, калчівці згадали кожного захисника, хто зараз боронить Україну від ворога.

Цей захід був приурочений до Дня Героїв України, неофіційного, але важливого свята.

«Ми хотіли нагадати нашим односельцям і не тільки їм, а всім, про мужніх хлопців, які боронять Україну. На жаль, двоє уродженців Калчева загинули, ми схиляємо голову перед ними. Є багато хлопців, які зараз воюють. Ми кажемо їм слова вдячності, чекаємо на їх повернення в рідне село. Вони – наша гордість», – розповіла «Махалі» Тетяна Дерменжи, художня керівниця Калчевського Будинку культури. 

День Героїв раніше був маловідомим святом. Але особливо важливим він став після 24 лютого 2022 року, коли відбулось повномасштабне вторгнення Російської Федерації на територію України. Захисники й Захисниці України щоденно відстоюють свободу нашої держави. 

Герої села Калчева

Поклали голову за Україну: Вейцман Родіон Миколайович, Кіосе Михайло Анатолійович.

Зараз боронять державу: Іван Анатолійович Кіосе, Володимир Іванович Абажер, Михайло Михайлович Кружков, Дмитро Панасович Штирбулов, Іван Васильович Плачков, Володимир Валерійович Паслар, Микола Семенович Богданов, Іван Дмитрович Камбур, Анатолій Іванович Бальчев, Іскандер Чингиз-огли Іскандеров, Юрій Володимирович Гречанли, Микита Валерійович Кіосе. 

«Калчева – невелике село. Для нас кожен є важливим. Два хлопці з Калчева знаходяться у полоні. Ми рік нічого про них не чули, а зараз дізналися, що вони живі, але в полоні. Ми чекаємо на їх обмін, чекаємо на повернення всіх наших Захисників із Перемогою», – каже Тетяна Дерменжи.

Поділитись
Зараз читають