Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В селі Болградської громади побудують укриття майже за 10 млн грн

30 Червня 2023 14:02
Тетяна Терзі
В селі Болградської громади побудують укриття майже за 10 млн грн

В селі Табаки Болградської громади реорганізують ясла-садок «Світлячок» шляхом приєднання до Табаківського ліцею. Таке рішення прийняли депутати на сесії Болградської міської ради 29 червня.

Зараз дитячий садочок не працює. І на це є причина – там немає укриття. 

«В дитячому садочку фізично неможливо побудувати укриття. Тому було прийняте рішення приєднати його до Табаківського ліцею, бо там планується побудувати укриття, яке буде розраховане на дітей шкільного і дошкільного віку», – повідомила начальниця відділу освіти Болградської міської ради Ірина Гончарова.

На цій же сесії депутати внесли зміни в рішення щодо бюджету Болградської міської ради й виділили кошти на будівництво споруди цивільного захисту (найпростіше укриття) в сумі 9 млн 700 тис. грн. 

Терміни початку і завершення будівництва на сесії не озвучувалися. Укриття буде зводитись «з нуля». Але його наявність дасть можливість і учням, і дітям дошкільного віку відвідувати очно навчальний заклад.

Нагадаємо, у квітні 2023 року депутати Болградської міської ради реорганізували два дитячих садочки на території громади через неможливість там побудувати укриття та маленьку кількість вихованців.

Поділитись
Зараз читають