Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Саратській лікарні відкрили гінекологічний кабінет безбар’єрного доступу

25 Квітня 2023 10:18
Тетяна Терзі
В Саратській лікарні відкрили гінекологічний кабінет безбар’єрного доступу

Комунальне підприємство «Саратська центральна лікарня» оновило гінекологічний кабінет. Тепер тут є спеціальне крісло для безбар’єрного доступу до медичних послуг з регулюванням висоти, кушеткою, спеціальними опорами – поручнями, підіймальним пристроєм, комп’ютерною технікою та новими меблями.

“Кабінет безбар’єрного доступу враховує потреби жінок з інвалідністю, жінок літнього віку та інших вразливих верств населення в отриманні послуг із сексуального та репродуктивного здоров’я. Тепер за медичною допомогою можуть звернутися всі жінки, незалежно від способу пересування (крісло колісне, протези, милиці), з порушенням опорно-рухового апарату, наявності різних вад та захворювань”, зазначили у Саратській лікарні.

Відкриття кабінету відбулося завдяки співпраці обласного Департаменту охорони здоров’я та благодійного фонду “Здоров’я жінки і планування сім’ї”.

Нагадаємо, раніше інтернет-видання “Махала” розповідало як Любов Кара-Філоненко із села Нові Трояни Болградського району, яка пересувається на колісному кріслі, виборювала своє право стати мамою.

Тетяна Терзі

Поділитись
Зараз читають