Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Сараті відзначили православне свято і ювілей храму ПЦУ

29 Вересня 2023 09:59
Алла Корінь
В Сараті відзначили православне свято і ювілей храму ПЦУ

Напередодні Храмового свята, яке селище Сарата  відзначає на Покрова Пресвятої Богородиці, Саратський історико-краєзнавчий музей під керівництвом завідувачки Любові Клим організував захід, присвячений 20-й річниці відкриття православного Свято-Покровського храму.

Храм одним з перших в Бессарабії, Одещині та й усієй України перейшов до Православної церкви України. З нагоди свята організатори підготували виставку “Своя церква”.

На стендах були документально продемонстровані основні історичні моменти: будівництво храму, відзначення його 10-ї річниці, коли спільно із музеєм був зроблений детальний опис становлення першої православної парафії в Сараті, перехід у 2019 році до Православної церкви України, рейдерські атаки й судова тяганина з помічниками руської церкви.

 «Зафіксовані основні події та факти підтверджують, що тепер у нас саме українська (своя) церква. Яка не соромиться прапору і мови своєї держави. Яка підтримує народ і допомагає армії боронити Батьківщину», – відмітила Любов Клим.

Також в цей день відбулася екскурсія для військовослужбовців до Саратського музею. Воїни ЗСУ із задоволенням та цікавістю слухали розповіді пані Любові, знайомилися з історією Сарати, яка є географічним центром, та, як стверджують нащадки німців – засновників селища, “воротами” Бессарабії.

Поділитись
Зараз читають