Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Сараті відбувся Великий православний ярмарок на підтримку ЗСУ: сума збору вражає (Фото)

30 Жовтня 2023 12:01
Алла Корінь
В Сараті відбувся Великий православний ярмарок на підтримку ЗСУ: сума збору вражає (Фото)

29 жовтня, після недільного богослужіння, на просторому подвір’ї Саратського Свято-Покровського храму ПЦУ відбувся другий Великий православний благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ. На ярмарку побував журналіст “Махали”.

Організаторами виступили парафіяльний актив на чолі з настоятелем храму Владиславом Шіманом.  Цього разу, як зауважив отець Владислав, коло благодійників розширилося. До ярмарку долучилися не тільки мешканці селища Сарати, а й сіл Зоря, Ярославка, Світлодолинське, а також міст Татарбунари, Одеса, Кривий Ріг, Миколаєв.

 Активну участь в акції взяли члени Громадської організації  «Злагода», вихованці гуртків селищного Будинку культури «Чарівна голка» та «Золотий ключик», діти та дорослі мешканці громади.

На ярмарку можна було придбати різноманітні вироби кулінарного мистецтва, напої (особливим попитом користувався трав’яний чай), мед, вишивані роботи та картини, прикраси, декоративні вироби, патріотичні сувеніри, садові та кімнатні квіти, саджанці дерев та кущів, овочі та фрукти зі своїх городів та садочків. Багатьох вразив величезний часник сорту Рокамболь, кожна головка була з кулак дорослої людини. А одна саратська бабуся навіть принесла кошенят, аби прилаштувати їх у добрі руки.

«Злагода» не забула нагадати про історичні витоки Сарати, запропонувавши кондитерські вироби за рецептом старовинного німецького кулінарного довідника. А трав’яний чай наливала бажаючим гарна дівчина у німецькому національному вбранні.

Запропоновані товари розлетілися вмить. Багато людей прийшли на ярмарок як на патріотичне свято – у вишиванках, з піднесеним настроєм та щирим бажанням зробити свій внесок у допомогу нашому війську.

Церковне подвір’я цього дня стало місцем зустрічі багатьох рідних та знайомих, які були раді поспілкуватися. А ще  скуштувати традиційної бессарабської шурпи, якою пригощали всіх бажаючих.

На ярмарку Анатолій Сухарський провів аукціон з продажу трофейного російського бронежилета, який свого часу стане експонатом – нагадуванням про наш героїчний спротив.

За попередніми підрахунками, загальна сума зібраних на ярмарку коштів склала 88 812 гривень та 20 євро. На цей день на картку відповідальної парафіянки Олени Раду також надійшло 28 285 гривень. Отже, загальна сума збору склала 117 097 гривень та 20 євро. Як показує досвід, слід очікувати подальших надходжень.

Отець Владислав щиро подякував ініціаторам, виконавцям та жертводавцям цього проєкту. Та пообіцяв найближчим часом визначитись та проінформувати громадськість, на який підрозділ будуть використані зібрані кошти з максимальною ефективністю.

Нагадаємо, Перший благодійний ярмарок відбувся весною. Тоді вдалося зібрати (з подальшими надходженнями) майже 200 тисяч гривен.

Поділитись
Зараз читають