Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Сараті презентували виставку художніх робіт, присвячену дню народження селища

21 Березня 2024 13:00
Валерій Гайдаржи
В Сараті презентували виставку художніх робіт, присвячену дню народження селища

До 202 річниці заснування селища Сарата, яке мешканці святкували 19-20 березня, комунальний заклад «Саратська дитяча мистецька школа» ініціював проведення виставки художніх робіт «Сарата очима юних художників». Про це повідомляє інтернет видання “Махала”. 

На заході представили картини учнів художнього класу КЗ «Саратська дитяча мистецька школа» під керівництвом викладачки Світлани Колісник. В.о.директорки КЗ «Саратська дитяча мистецька школа» Людмила Горшкова привітала присутніх з 202-ю річницею з дня заснування селища Сарата та висловила бажання передати роботи дітей Саратському історико-краєзнавчому музею. 

Музею подарували 16 картин різної тематики, але пов’язаних з життям Сарати. На картинах відображена історія нашого селища, його архітектура та унікальність. Також є художні твори, які відобразили й сьогодення. Всі картини вже знаходяться на своїх місцях в одному із залів музею, тому всі бажаючі можуть завітати до нас та побачити їх. Дякую всім за прекрасні роботи, які тепер будуть радувати око співробітників і гостей музею”, – розповіла завідувачка Саратського історико-краєзнавчого музею Любов Клим.

Учениця «Художнього класу»  Анна Подуст подарувала репродукцію свого твору «Колодязь» Саратській селищній голові Вікторії Райчевій, адже історичний колодязь – це початок Сарати, саме тут була перша зупинка засновників Сарати, німців – колоністів, у 1822 році. Валерія Іванько презентувала твір «Школа» директору Саратського ліцею Роману Ковшику та подарувала картину «Кірха» пастору Василю Георгієву, підкресливши, що  «це будівля, без якої ми не можемо уявити Сарату».

Поділитись
Зараз читають