Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Сараті екоактивісти оголосили про збір відпрацьованих батарейок

31 Січня 2024 13:30
Алла Корінь
В Сараті екоактивісти оголосили про збір відпрацьованих батарейок

Громадські активісти селища Сарата, які люблять природу та опікуються захистом довкілля, оголосили в селищі збір відпрацьованих батарейок. Про це повідомляє «Махала».

Екоактивісти створили групу у “Фейсбук” – “Сарата сортує, або віддам сміття у добрі руки”, через яку закликають мешканців приєднатися до акції, а також розповідають про те, яку шкоду навколишньому середовищу завдають викинуті батарейки.

«Викинути батарейку у загальний сміттєвий бак – означає завдати шкоди не лише собі та оточуючим, але й декільком наступним поколінням. Батарейки у своєму складі містять токсичні елементи – такі, як цинк, марганець, кадмій, нікель, ртуть і інші важкі метали. Навіть у невеликих дозах вони можуть нашкодити здоров’ю людини. Практично на всіх батарейках є знак у вигляді перекресленого сміттєвого контейнера. Викидати їх у сміттєвий бак заборонено», – переконує одна з екоактивісток Анна Харченко.

Охоронці довкілля  запропонували мешканцям селища залишати використані батарейки в спеціальному контейнері, встановленому на ганку Саратського історико-краєзнавчого музею по вулиці Соборній, 10-А. У подальшому зібрані батарейки вивезуть до пунктів збору, а згодом – на утилізацію.

Поділитись
Зараз читають