Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Рені новий рік розпочали з модернізації місцевої лікарні

02 Січня 2024 10:09
Тетяна Терзі
В Рені новий рік розпочали з модернізації місцевої лікарні

В Рені розпочинають встановлення вантажного ліфту в місцевій лікарні. Про це «Махала» дізналася від Ренійського міського голови Ігоря Плєхова. Обладнання вже прибуло в Рені.

Вантажопасажирський ліфт придбали за кошти місцевого бюджету. 1 грудня 2023 року медичний заклад на електронному майданчику Prozorrо оголосив відкриті торги з особливостями на реконструкцію з влаштуванням вантажопасажирського ліфта будівлі літер А1 КНП «Центральна міська лікарня Ренійської міської ради».

За результатами проведеної тендерної процедури переможцем визнано ТОВ «Ей Бі Ді Груп» з м.Київ. Сума контракту склала 4 756 603,94 грн. За умовами договору, підрядник має у строк до 1 лютого поточного року виконати весь обсяг запланованих робіт, який буде проходити в два етапи.

Нагадаємо, Ренійську лікарню хотіли приєднати до Саф’яновської лікарні, але це викликало невдоволення мешканців Ренійської громади. Тому Ренійській лікарні дали шанс показати фінансову спроможність.

«Нам дали можливість чи, якщо хочете, шанс до 1 листопада 2023 року довести фінансову спроможність нашої медустанови. Іншими словами, до так званої ефективної мережі медичних закладів загального профілю, що формується зараз, ми повинні увійти, починаючи з 2024 року, з позитивним фінансовим результатом», – розповів журналісту «Махали» генеральний директор Ренійської ЦМЛ Олег Бурля.

Модернізація лікарні – один з заходів щодо збереження її статусу. Ліфт встановлять в корпусі №2 – це колишня портова лікарня.

Поділитись
Зараз читають